Esports

Futbol

El Mundialito de futbol dóna el tret de sortida en la seva edició rècord amb 5.000 participants

Per Albert Briva González

Imatge d'un dels partits del Mundialito de futbol
Imatge d'un dels partits del Mundialito de futbol | Albert Briva González
Música, pirotècnia, ball, trial i molt més es va veure ahir al Camp municipal de Cambrils per donar la benvinguda al Mundialito 2019, que per tercera edició consecutiva es disputa a la Costa Daurada, amb la seu principal a Cambrils. Una edició rècord que comptarà amb més de 5.000 participants entre els quals es troben equips de fins a 45 països diferents dels cinc continents del món. Juventus, Inter de Milà, Sporting de Portugal, Olympique Lyonnais, Liverpool o PSV són alguns dels equips que disputaran aquesta edició del Mundialet, on es podran veure les futures estrelles del futbol europeu i mundial com ja van fer en el seu dia jugadors com David Silva , Matthijs de Ligt, Vinicius Jr o el 'Kun' Agüero entre molts grans jugadors.
Un moment de l'acte inaugural del Mundialito (foto: Albert Briva González)

Un Mundialito 2019 que ja va començar a rodar des de primera hora del matí de diumenge amb una gran expectació de públic al camp municipal de Cambrils i en directe per https://www.ccma.cat/tv3/directe/esport3/, on es van veure els primers partits de la fase de grups en les diferents categories que participen en el torneig. Una primera jornada en què ja es van poder veure grans partits de futbol i on els grans equips ja van demostrar la seva vàlua. En la categoria dels més petits, els nens nascuts l'any 2011, el Llevant UD es va presentar com el clar candidat del grup 7 en guanyar per un contundent 13-0 a l'AE Pare Manyanet mentre que en el mateix grup el Cambrils Unió CF va derrotar per 9 gols a 1 al EFB UD Salou. No menys contundents van ser les victòries del Girona FC i el Nàstic de Tarragona en el grup número 8 que van vèncer al CF Vila-Seca per 17-0 i al GPS nord-americà per 14-0 respectivament. Al grup 9 el Reus va superar el EFB UD Salou per 15 gols a 0 unint-se al Porto com a favorit del grup, després que els portuguesos superessin per 20-0 al Mont-Roig del Camp, i en el grup 10 el FC Locomotive rus va derrotar per 4-2 al CD Floresta adjudicant-se el colideratge del grup per darrere del Gimnàstic Manresa que va superar per 7-3 al Cambrils Unió.

Categoria de jugadors nascuts el 2010

En la categoria del 2010, es van començar a marcar les diferències en els cinc grups que componen la categoria. Al grup 11 Màlaga CF i Sporting de Portugal van iniciar el seu camí amb triomf en derrotar a EFB Calafell i Cambrils Unió CF per 5-1 i 11-0 respectivament. En el grup 12, el FC Porto va demostrar el gran potencial del seu planter i es va imposar per 7-0 al CD Riudoms, mentre que el Sant Pau Apòstol amb la seva victòria per 20 gols a 0 al Falcons Watsonville FC i el Llevant UD amb el seu triomf per 13-1 davant del EFB UD Salou són els dominants del grup 13. al grup 14 el Girona FC es va imposar per 6 gols a 0 al Total F Academy en el primer partit del grup i el CF Reus va fer el mateix amb el AF Asteca a derrotar-ho per 10-0. En l'últim grup de la categoria, el numero 15, l'Atlètic de Madrid i el Nàstic de Tarrgona es van presentar com a grans candidats al títol amb sengles victòries en aquesta primera jornada.

Categoria de jugadors nascuts el 2009

En la categoria del 2009, el CD Floresta va derrotar de forma contundent a l'servir International FC per 10 gols a 1. Sport Education amb la seva victòria per 13-1 davant de l'Agrupació PB Ribera d'Ebre i Llevant UD que va derrotar el Cambrils Unió CF es col·loquen en les primeres posicions del grup 18, mentre que la UD las Palmas es postula com un altre gran candidat al títol després de guanyar clarament al CE Constantí per 15 gols a 0, i liderar així el seu grup al costat del FC Spartak de Moscow que es va imposar també en el seu partit. En els dos últims grups de la categoria destaquen les victòries de Fenerbahçe turc i el Nàstic de Tarragona en el grup 20, i la del Girona FC per 9-0 davant el Valls. En la categoria del 2008 destaquen de la primera jornada les victòries del Nàstic de Tarrgona davant l'UD Salou per 10 gols a 1 al grup 22, grup en el qual el Màlaga CF va derrotar al Barcelona FA Casablanca per 19 gols a 0. El Girona FC és el dominant després de la primera jornada al grup 23 després de la seva golejada per 14-0 davant del Cambrils Unio, mentre que en el grup 24 és el Reial Betis qui després de superar el XR Soccer per 9 gols a 1 lidera la classificació del seu grup. Steaua de Bucarest i Gimnàstic de Manresa lideren els grups 26 i 27 després de superar sense problemes els seus respectius partits de la primera jornada. Per la seva part en la categoria del 2007 tampoc hi va haver sorpreses i els grans clubs van imposar la seva superioritat. El PSV va derrotar per 6-0 al CF Selva del Camp i l'Inter i el Juventus també van fer el mateix per posar-se com líders dels seus grups. En la mateixa categoria l'Sporting de Portugal i el Schalke 04 també van derrotar amb gran contundència als seus rivals i van demostrar el nivell de les seves pedreres.

Categoria de jugadors nascuts el 2006

I en l'última categoria, la del 2006, que és l'única que es disputa en la modalitat de futbol 11, tampoc hi va haver grans sorpreses i València CF, Llevant UD, PSV, Girona FC, Real Betis i CF Reus van superar els seus primers compromisos sense cap problema per posar-se al capdavant de les seves respectives classificacions. En la categoria del 2009, el CD Floresta va derrotar de forma contundent a l'servir International FC per 10 gols a 1. Sport Education amb la seva victòria per 13-1 davant de l'Agrupació PB Ribera del Ebre i Llevant UD que va derrotar el Cambrils Unio CF es col·loquen en les primeres posicions del grup 18, mentre que la UD las Palmas es postula com un altre gran candidat al títol després de guanyar clarament al CE Constantí per 15 gols a 0, i liderar així el seu grup al costat del FC Spartak de Moscow que es va imposar també en el seu partit. En els dos últims grups de la categoria destaquen les victòries de Fenerbahçe turc i el Nàstic de Tarragona en el grup 20, i la del Girona FC per 9-0 davant el Valls.

Comenta aquest article