Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies fan una crida a contribuir a la caixa de resistència per fer front a la fiança de prop de 6 milions d'euros

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració setmanal, ahir al matí
Un moment de la concentració setmanal, ahir al matí | Elvira Boronat

La concentració dels Avis i Àvies d'ahir al matí va venir marcada per la recent imputació de 30 persones per part del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que els imputa delictes de malversació, desobediència, prevaricació o falsedat documental, segons els casos. Per a 17 d'aquests imputats per malversació la jutgessa ha fixat en 5.803.068 euros la fiança per responsabilitat civil, que és la quantitat que pressuposa que es va gastar en la celebració del referèndum. En l'inici de la concentració d'ahir a la plaça de la Vila, es va comentar aquest fet i es va demanar col·laboració per a contribuir a la caixa de solidaritat per a fer-se càrrec d'aquesta quantitat. D'altra banda, una part dels Avis i Àvies cambrilencs eren, ahir, a la porta del Parlament de Catalunya coma integrants de la "taca d'oli", on es va llegir un manifest i és per això que es va avisar que ahir hi havia menys gent a la concentració setmanal.

Després d'aquests avisos es va cantar l'Estaca i es va iniciar la manifestació habitual que va recórrer el carrer de Gimbernat, un tram del passeig d'Albert, un tram del carrer de l'Hospital i els manifestants van tornar a entrar a la plaça de la Vila. L'acte es va cloure amb el cant dels Segadors.

Comenta aquest article