Informació general

Infraestructures

Els ajuntaments del territori i Generalitat acorden constituir una comissió tècnica amb el Ministeri de Foment per desenvolupar les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona

Per Redacció

Imatge de la reunió d'ahir a Madrid
Imatge de la reunió d'ahir a Madrid | Cedida

Els alcaldes de Tarragona, Josep Felix Ballesteros; Reus, Carles Pellicer; Cambrils, Camí Mendoza; Salou, Pere Granados i la regidora d’Urbanisme de Vila-seca, Manuela Moya, es van reunir ahir –acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet–, amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, per fer arribar al Ministeri de Foment les propostes de millora ferroviària acordades entre els cinc principals ajuntaments del territori amb la Generalitat de Catalunya.

La reunió d'ahir és la primera que se celebra al màxim nivell entre representants de diferents administracions i amb un document consensuat per totes les parts, que aborda les necessitats del territori, tenint en compte les infraestructures en funcionament i, també aquelles a desenvolupar en els propers anys.

De la reunió de treball n’han sortit tres acords concrets:
1)    El Ministeri assumeix l’acord estratègic per a l’impuls de les infraestructures ferroviàries del Camp i treballaran tots els projectes inclosos amb unitat d’acció.
2)    Es constituirà una comissió tècnica de treball conjunta per tal d’analitzar i avançar en els estudis i treballs sobre les propostes presentades.
3)    Es constituirà una comissió política per tal de fer seguiment del treballs tècnics i vetllar pel compliment del document d’acord presentat.

En les properes setmanes, les diferents administracions nomenaran els representants de les comissions per tal de començar a treballar el més aviat possible en el full de ruta conjunt.

Comenta aquest article