Esports

Torneig de bàsquet

Tot a punt perquè comenci a botar la pilota del torneig internacional TGN Bàsquet amb 79 equips

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació del torneig TGN Bàsquet, ahir al matí
Roda de premsa de presentació del torneig TGN Bàsquet, ahir al matí | Berta Ruiz

Ja està tot a punt perquè comenci la 16a edició del Torneig internacional TGN Bàsquet Cambrils, del 13 al 17 d'abril al Palau Municipal d'Esports. El torneig comptarà enguany amb la participació d’un total de 79 equips de les categories premini, aleví, infantil i benjamí –tant en masculí com en femení–, que sumen més d’un miler de persones entre jugadors, jugadores i personal tècnic. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquest esdeveniment esportiu a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès; el president del TGN Bàsquet, José M. Adam, el director tècnic del club, Iñaki Liarte, juntament amb altres membres del club i la directora del Grup Arbó, M. Eugènia Arbó

El campionat començarà aquest proper divendres 12 d’abril amb l’arribada dels equips i la competició s’iniciarà dissabte 13. Tant dissabte com diumenge hi haurà partits non stop des de les 9 del matí fins a les 21 hores del vespre. El dilluns 15 d’abril serà el dia de descans, en el què els jugadors compartiran una sortida a Port Aventura. La competició es reprendrà dimarts i finalitzarà el dimecres al migdia amb la disputa de les finals. Enguany, cal destacar la nombrosa participació d'equips femenins –que doblen en nombre als masculins–, mentre que repeteixen equips habituals arribats de l'Aragó i d'arreu de Catalunya. La representació d'equips estrangers vindrà de la mà dels Meteors de Dublin o el Toulouse Travel Team.

Més de 15.000 jugadors han passat per les edicions anteriors del torneig

L'alcaldessa de Cambrils va destacar el posicionament de Cambrils com a destinació de turisme esportiu i l'aposta ferma que es fa des dels diferents sectors, tant públic com privat. Va lloar l'àmplia trajectòria i la consolidació d'aquest torneig que arriba a la seva setzena edició. Per la seva part, el regidor d'Esports –Josep M. Vallès– va recordar que la Setmana Santa arriba carregada d'esdeveniments esportius i un dels més veterans és el torneig internacional de bàsquet. Vallès va apuntar que al llarg de tots aquests anys hi han passat més de 15.000 jugadors i, per enguany va destacar l'àmplia majoria d'equips femenins.

Per la seva part, tant el president com el director tècnic del club tarragoní van voler agrair el suport de l’Ajuntament i del Grup Arbó i l’esforç de tots els membres de l’entitat que es desplacen a Cambrils. Van explicar que el torneig és també un espai de convivència entre equips que va més enllà de la pista, i han donat la benvinguda als clubs que hi participaran per primera vegada com el Boet Mataró, el Cornellà i l’Escola Pia de Girona i Sabadell. A més, enguany els equips del CB Cambrils tindran presència en totes les categories de la competició.

Comenta aquest article