Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

ERC fa públics els 11 primers llocs de la seva candidatura de cara a les eleccions municipals

Per Lluís Rovira i Barenys

Presentació de la candidatura d'ERC, ahir a la tarda. D'esquerra a dreta: Marta Castaño, Josep Oliva, Helene Arcelin, Alejandro Garcia, Camí Mendoza, Pere Aragonès, Heller Kettner, Alazne Alsa, Jaume Gila, Cinta Ballesté i Eduard Pellicer,
Presentació de la candidatura d'ERC, ahir a la tarda. D'esquerra a dreta: Marta Castaño, Josep Oliva, Helene Arcelin, Alejandro Garcia, Camí Mendoza, Pere Aragonès, Heller Kettner, Alazne Alsa, Jaume Gila, Cinta Ballesté i Eduard Pellicer, | Lluís Rovira i Barenys

ERC va fer un acte de presentació, ahir al vespre a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran, dels 10 llocs de la candidatura, els que van del número 2 al número 11, i que acompanyaran a l'alcaldable, Camí Mendoza, en la formació republicana de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig. El número 2 de la formació és Alejandro Garcia, l'actual regidor d'Ensenyament; la número 3 és Cinta Ballester, actual regidora no adscrita i ex-NMC; el número 4 és Eduard Pellicer, actual regidor de Joventut; la número 5 és Helene Arcelin, que fa quatre anys ocupava el lloc número 20 de la llista de Mes Cambrils; el número 6 és Jaume Gila, l'actual regidor d'Hisenda; la número 7 és Alazne Alsa; el número 8 és Aleix Rom; la número 9 és Fàtima Souki; el número 10 és Josep Oliva i la número 11, Marta Castaño.

Pere Aragonès i Heller Kettner participen a la presentació

Abans de la presentació de la candidatura, l'acte va tenir una altra part centrada en la figura de l'alcaldable i que va comptar amb la participació del vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la candidata a l'eurocambra per ERC, Heller Kettner. Després d'un retard motivat per problemes amb la megafonia de la sala, l'acte va arrencar amb una projecció de petits vídeos amb missatges de personalitats. El primer de tot va servir d'homenatge al recentment desaparegut primer regidor d'ERC després de la dictadura, Llorenç Blasco. El missatge havia estat gravat ara fa quatre anys, per a les eleccions municipals del 2015 en les que Camí Mendoza es presentava com a cap de llista per primera vegada. A continuació es va passar un missatge gravat de Marta Rovira, secretària general d'ERC, que ara fa quatre anys va participar a l'acte de presentació de Camí Mendoza. També es van passar missatges de suport a la candidatura de la Camí, de Meritxell Serret, Marta Vilalta i Roger Torrent. Finalment es va passar un vídeo amb una intervenció d'Oriol Junqueras.

Després d'això, l'acte es va bastir d'entrevista a l'alcaldable Camí Mendoza sota el títol de Una tarda de conversa. Heller Kettner entrevistava a Camí Mendoza deixant la porta oberta a esporàdiques intervencions de Pere Aragonès. En aquesta conversa es va fer un repàs d'aquests darrers anys, des de com es va viure la nit electoral després de conèixer que ERC havia estat la llista més votada fins als fets més destacats del mandat, com ara l'atemptat de l'agost de 2017 o la fallida de la Cooperativa Agrícola, el desembre de 2015. També hi va haver temps per a parlar d'infraestructures, de es que s'han portat a terme i de les que s'han quedat en el tinter i, a més, hi va haver temps de parlar del que pot ser el Cambrils i el país de l'any 2040. Després d'aquesta conversa va ser el torn de Pere Aragonès que va destacar el fet que ERC presenta més de 800 llistes a municipis catalans, aquestes properes eleccions, la qual cosa suposa arribar a un 99,1% de la població, "han de ser unes llistes que reflecteixin la diversitat existent als nostres municipis", va remarcar.

Comenta aquest article