Cultura

Cinema

La segona edició del Festival de microcurts Ràbia repartirà 2.200 euros en premis

Per Berta Ruiz

Presentació del Festival Ràbia, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Yolanda Soler, Roxana Stan, Ariadna Margalef, Blanca Castillo i Jon Galan
Presentació del Festival Ràbia, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Yolanda Soler, Roxana Stan, Ariadna Margalef, Blanca Castillo i Jon Galan | Berta Ruiz

Ja està tot a punt per a la segona edició del Festival Ràbia, el festival de microcurts de Cambrils. Ahir al matí, al bar M'Art, tenia lloc la roda de premsa de presentació de l'edició d'enguany a càrrec d'alguns dels membres de l'organització: Jon Galan, Ariadna Margalef, Roxana Stan, Blanca Castillo i Yolanda Soler. En la seva presentació, Galan va explicar els inicis del festival, ara fa un any. Segons va explicar, "Ràbia neix com un col·lectiu de gent de Cambrils de diferents disciplines artístiques –vídeo, disseny gràfic, artistes o músics– que, en un context de 'post atemptat' a Cambrils –l'agost de 2017– vam mirar de canalitzar la nostra ràbia cap a una vessant artística. Així doncs vam decidir fer un concurs de microcurts vers la temàtica de la ràbia. L'any passat vam rebre un total de 22 curts participants i vam aconseguir omplir el cinema Rambla de l'Art i el bar Beach Point –on es va fer l'entrega de premis–". Galan també va apuntar que el col·lectiu Ràbia està integrat dins la Nit d'Artistes, però no rep cap subvenció econòmica municipal. Els ingressos dels patrocinadors es destinen íntegrament als premis i a la gala.

Crida a estudiants i cinèfils

Així doncs, en aquesta segona edició, l'organització del festival torna a fer una crida a la participació a estudiants i professionals del món de la comunicació, però també a gent amateur o cinèfils que tinguin ganes de filmar el seu propi microcurt. Els concursants que vulguin participar al Festival Ràbia 2019 tenen fins el 17 d'abril per inscriure's a la web www.festivalrabia.com. Tots els curts hauran de partir de la ràbia quotidiana com a temàtica general. El 18 d'abril a les 21 hores, els participants rebran la premissa via correu electrònic. Serà algun objecte o concepte que hauran d’incorporar per demostrar que ha estat rodat en l'espai de temps establert per l'organització. A més, el jurat també valorarà la incorporació d’aquest element dins del curt. Tenen fins al dia 21 d'abril a les 21:00 per enviar el seu vídeo de fins a dos minuts de durada.

Es repartiran 2.200 euros en quatre premis

Enguany, el jurat professional està integrat per: Joan Bordera (director de fotografia), Kikol Grau (director), Jordina Ros (actriu, artista performance, directora de teatre i cinema) i Adrià Triviño (Actor i formador d'actors). En aquesta edició, els premis seran els següents: 1.000 euros del premi del jurat. Per altra banda, el públic tindrà a les seves mans la decisió de dos premis més: el premi del públic (600 euros) i el premi Ole tu (300 euros), que pretén ser un reconeixement extra per part del públic. Finalment, l'organització decidirà el premi Rabiós (300 euros).

Gala de premis, el 27 d'abril

Tal com es va explicar ahir, la gala se celebrarà al cinema Rambla de l'Art, el dissabte 27 d'abril. Segons va afirmar Galan, "
ja que Pedro Sánchez ens vol boicotejar mediàticament convocant eleccions sospitosament a prop de Ràbia, hem decidit que nosaltres els boicotejarem a ells. Per això, hem adoptat un llenguatge polític i reivindiquem RÀBIA, com l’autèntica festa de la democràcia. Encoratgem a tothom a venir al Festival Ràbia, únic lloc 'on el teu vot realment conta'".
Està previst que l'obertura de portes sigui a les 16.30 hores i, a l'entrar s'entrega una papereta a tots els assistents. A les 17 hores començarà la projecció i, posteriorment, el públic podrà decidir el que més li ha agradat que s'endurà el premi del PÚBLIC i quin altre es mereix el premi OLE TU.
Cap a les 19 hores, al bar M'Art, hi haurà un refrigeri de benvinguda i posteriorment es farà l'entrega de premis de mans del jurat i de l'organització. Finalment, seguirà la festa amb música a càrrec de la Drama DJ. L'accés a la gala és gratuït, però l'aforament és limitat.

Comenta aquest article