Cultura

Teatre

L'obra «Assaig sobre la deshumanització i les maquinotes», punt de trobada i reflexió de les IX Jornades de Teatre Social

L'Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran ha presentat, al llarg d'aquesta setmana, les IX Jornades de Teatre Social i Intercanvi generacional adreçades a alumnes de secundària

Per Redacció

Els membres de l'Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran van posar en escena l'obra
Els membres de l'Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran van posar en escena l'obra | Berta Ruiz

Durant tota aquesta setmana, des del passat dilluns i fins ahir dijous, han tingut lloc les IX Jornades de Teatre Social i Intercanvi generacional, a càrrec de l'Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran –dirigida per Jordina Ros–. Amb l'espectacle titulat "Assaig sobre la deshumanització i les maquinotes", els alumnes de l'Aula de Teatre van posar en escena una breu i divertida reflexió sobre la nostra evolució. Possiblement, segons es reflexiona a l'obra, l'amenaça actual per a la civilització humana no són les màquines, sinó nosaltres mateixos que les fabriquem. De fet, les noves tecnologies han motivat nombrosos canvis en la nostra quotidianitat i, potser, s'ha passat de la comunicació a la incomunicació.

Amb aquestes premisses, l'Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran va presentar una divertida, dinàmica i interactiva representació que va connectar amb el jovent. Un any més, aquestes jornades intergeneracionals tenen com a objectiu crear punts de trobada entre joves i gent gran. A través d'aquestes dinàmiques teatrals participatives es genera un espai on aquestes dues generacions comparteixen vivències actuals i passades, però també inquietuds i expectatives cap al futur, alhora que es propicia la reflexió col·lectiva vers les diferents circumstàncies i conflictes que conformen la realitat de cada una de les diferents generacions.

A les jornades d'enguany hi van assistir alumnes de l'institut Cambrils, de l'institut Gaudí de Reus, de l'institut Ramon Berenguer IV, del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, de l'institut La Mar de la Frau i de l'institut Jaume I de Salou.

Diferents imatges de la representació teatral, ahir al matí, a la sala d'actes del Casal Municipal

 

Comenta aquest article