Informació general

Formació

Cambrils oferirà el primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de manteniment d'embarcacions d'esbarjo del sud de Catalunya

L’Institut Ramon Berenguer IV impartirà aquesta formació especialitzada, a partir del proper curs

Per Berta Ruiz

Presentació del curs, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Alejandro Garcia, Anna Espadero, Jean-Marc Segarra, Camí Mendoza i Miquel Miquel Guarner
Presentació del curs, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Alejandro Garcia, Anna Espadero, Jean-Marc Segarra, Camí Mendoza i Miquel Miquel Guarner | Berta Ruiz

L’Institut Ramon Berenguer IV oferirà el primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo del Camp de Tarragona. La nova oferta educativa, que s’impartirà en modalitat dual a partir del proper curs, és el resultat del treball conjunt entre les empreses del sector, l’institut cambrilenc, l’Ajuntament de Cambrils i la Generalitat de Catalunya. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia; el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Jean-Marc Segarra, la directora de l’Institut Ramon Berenguer IV, Anna Espadero, i el Secretari General de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Miquel Guarner, van presentar, ahir,  el nou cicle formatiu al Port de Cambrils.

2.000 hores de formació repartides en dos cursos

El cicle formatiu té una durada de 2.000 hores, que es realitzen en dos cursos acadèmics. L’objectiu de la formació és augmentar l’ocupabilitat del jovent, reduir l’atur juvenil i l’abandonament escolar prematur, estrènyer la relació entre els centres formatius i les empreses, millorar la qualificació dels recursos humans de les empreses, adequar la formació a les necessitats reals i facilitar la captació i selecció de les persones amb talent.

Els i les alumnes que cursin el nou cicle de Manteniment de vaixells esportius i d’esbarjo rebran formació per poder realitzar el muntatge, el manteniment i la reparació dels vaixells esportius i d’esbarjo, de les seves instal·lacions i equips; i per poder dur a terme el servei tècnic de postvenda de vaixells d’esbarjo, amb la qualitat i seguretat requerides, d’acord amb la normativa vigent.

Les persones que obtinguin la titulació podran exercir la seva activitat en petites, mitjanes i grans empreses dedicades a la construcció i al manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo. També podran treballar en empreses relacionades amb el manteniment i reparació del motor, la planta propulsora, les instal·lacions de fred i calor, l’aparellatge, els equips i circuits elèctrics, electrònics i de navegació d’embarcacions esportives i d’esbarjo, i treballs de fusta i plàstic reforçat amb fibra d’embarcacions esportives i d’esbarjo.

Un cicle formatiu enfocat al món de la nàutica

En la presentació d'ahir, l'alcaldessa va explicar que aquest nou cicle formatiu –amb un sistema dual– està enfocat al món de la nàutica, un sector amb demanda laboral a un municipi com Cambrils. Per la seva part, el director territorial d’Educació va assegurar que les previsions d’inserció laboral són molt altes i va destacar que la modalitat dual permetrà a l’alumnat rebre una part de la formació a l’institut i una altra mitjançant convenis amb empreses nàutiques.

A continuació, el Secretari General d’ADIN va manifestar la importància d’aquest cicle per capacitar a persones i cobrir les necessitats del sector –molt reclamades per les empreses nàutiques–. Miquel Guarner va explicar que fa 12 anys es va dissenyar aquest cicle –únic a tot l'Estat– i s'ha anat implantant al territori, però encara no havia arribat al sud de Catalunya. "Cambrils és el centre de la nàutica a la zona de Tarragona, compta amb un Club Nàutic molt potent, un port esportiu potent i nombroses empreses nàutiques".  Finalment, la directora de l’institut va agrair la col·laboració de totes les parts que han fet possible la posada en marxa d'aquesta proposta formativa i va apuntar que el curs comptarà amb unes 20 o 25 places per al proper curs que s'aniran modificant en funció de la demanda.

Comenta aquest article