Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Cursa

Aleix Toda i Elena Calvillo tornen a guanyar la prova d'ultraresistència UT Llastres, a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Van completar amb el millor temps les tres curses de muntanya disputades entre el divendres 22 de març i el diumenge 24 de març

Per Redacció

Foto de grup dels participants a la cursa
Foto de grup dels participants a la cursa | Ramón Ferrer

Aleix Toda, de l’Associació Esportiva Matxacuca, en la categoria masculina; i Elena Calvillo Arteaga, del club Bealak, en la categoria femenina, han guanyat la segona edició de la prova d’ultraresistència de l’UT Llastres, l’esdeveniment esportiu de muntanya organitzat pel Centre Excursionista Serres de Mestral i pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aquest cap de setmana passat.

Aleix Toda, de Mont-roig del Camp, va completar les tres etapes de què constava l’ultra (la nocturna, disputada el divendres 22 de març, de 18 km; la “Llastres”, disputada el dissabte 23 de març, de 52 km; i “La Portella Clàssica”, del diumenge 24 de març, de 24 km) en un temps de 13:48:26; i Elena Calvillo, del País Basc, en un temps de 16:26:58. Aquesta és la segona vegada que tots s’han emportat la victòria, perquè l’any passat van ser els guanyadors de la primera edició d’aquesta prova d’ultraresistència.

El podi masculí el van coronar també Àlex Izquierdo, que va quedar en 2n lloc, amb un temps de 14:28:16; i Víctor del Águila, del Club Excursionista Trail Tarraco, que va quedar 3r, amb un temps de 14:41:55.

Al podi femení, Sabrina Solana, va ocupar el 2n lloc amb un temps de 16:49:26; i Silvia Ferrer, del Club Pena Guara, va ocupar el 3r lloc amb un temps de 19:03:18.

Els guanyadors de La Portella Clàssica, que forma part del Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona i que enguany ha celebrat el seu 10è aniversari, van ser Carlos Bartrina, amb un temps de 02:28:22, en la categoria masculina; i Ingrid Ruiz, de l’Associació Esportiva Matxacuca , amb un temps de 02:52:06, en la categoria femenina.

En la Portella Express, que també puntuava per al Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona, els vencedors van ser: Daniel Castillo, de l’Associació Esportiva Matxacuca, amb un temps d’1:33:03; i Edurne Zazpe, del del Club Excursionista Trail Tarraco, amb un temps de 02:08:35.

Més de 700 participants

Els organitzadors d’aquest esdeveniment esportiu que s’ha celebrat aquest cap de setmana del 22 al 24 de març a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han destacat el nombre total de participants: més de 700, entre totes les proves celebrades; i de voluntaris (uns 150), així com la “valentia” i “l’esforç” de les persones que van prendre part en les curses i caminades. I és que, tal com han argumentat, va fer «molta calor» i els participants van haver d’enfrontar-se a uns recorreguts «durs i exigents». Prova d’això és que a la cursa «Llastres», dels 155 corredors que van arrencar aquest recorregut de 52 km, només 85 van aconseguir arribar a la meta (Abdelkadous Mouj Nia, el primer, dins de la categoria masculina. amb un temps de 08:37:57; i Elena Calvillo, la primera, dins de la categoria femenina, amb un temps de 10:24:27).

Els primers a superar les dificultats que plantejava la cursa nocturna del divendres, de 18 km, van ser: Abel Carretero, en la categoria masculina, amb un temps de 01:42:00; i Elena Calvillo, en la categoria femenina, en un temps de 02.13:33).

Totes les classificacions i fotografies a: www.utllastres.com

A dalt, imatge del podi en la categoria masculina i, a sota, el podi en la categoria femenina

 

Comenta aquest article