Esports

Cursa

El corredor portugués Tiago Ferreira s'imposa a la Scott Marathon Cup disputada a Cambrils

Els participants van haver de completar, ahir diumenge, un recorregut de 63 km i 1200 metres de desnivell, des de primera línia de mar fins als peus de la Mussara

Per Redacció

La línia de meta es va situar al passeig de les Palmeres
La línia de meta es va situar al passeig de les Palmeres | Francesc Lladó

L'estrena de les UCI Marathon Series i l'Open d'Espanya en el campionat de la Scott Marathon Cup no va decebre a ningú. Un ambient agradable amb una bona temperatura, al costat del mar, feien preveure que la jornada seria rodona a Cambrils. I així va ser amb l'actuació dels ciclistes. La graella de sortida comptava amb autèntiques figures internacionals com el doble campió del Món Tiago Ferreira; campions nacionals com Pedro Romero, Peter Pruus, Soren Nissen, Hans Becking i molts altres ciclistes disposats a donar-ho tot en una cita amb tots els ingredients. Havien de superar un recorregut de 63 km i 1200 metres de desnivell, des de primera línia de mar fins als peus de la Mussara.

Des de l'inici es va rodar a una gran velocitat. Al quilòmetre 15, Pruus, Ferreira i Becking van atacar per generar un petit marge de diferència. Menys d'un minut respecte a Nissen, Ventura, Sagués i Dias. A la part intermèdia, on hi havia les grans pujades, es preveien com les determinants de la cursa. Constants atacs al grup capdavanter, que van aconseguir despenjar a Becking momentàniament. Però l'holandès no es va donar per vençut i en l'últim descens, va aconseguir caçar al grup davanter. Quedaven menys de 10 quilòmetres. El trio de bikers va rodar en grup, mantenint el marge. Es jugarien els llocs al calaix en un esprint final. Ferreira va aconseguir entrar en l'últim revolt en primera posició i es va fer amb el triomf. Becking va aconseguir el segon lloc. Una fantàstica actuació del DMT Racing Team. Pruus va haver de conformar-se amb el tercer esglaó. Els ciclistes van volar pel recorregut, aconseguint un temps de 2:28:19.
En fèmines, l'alemanya Cemile Trommer va demostrar el seu poder a les pujades i va ser constant en el recorregut. Per darrere, la belga Veerle Cleiren que va liderar la cursa en els primers compassos, no va poder sobreposar-se al gran nivell de la seva contrincant. Lara Lois va completar el podi.

La Scott Marathon Cup segueix descobrint nous territoris on practicar la BTT, per fer gaudir a tots aquells ciclistes PRO i OPEN que estimen l'esport de les dues rodes. La propera cursa de la Scott Marathon serà a Girona, l'1 de juny en el marc de la Sea Otter Europe, que també formarà part de les UCI Marathon Series.
 
Els guanyadors en les altres categories van ser:
Sub23: Nathan Celie i Sílvia Roura
Màster 30: Fernando Guerra i Francisca Jiménez
Màster 40: Jose Maria Guerrero i Eva Martín
Màster 50: Ángel Luis Marco i Núria Lauco
Màster 60: Armando Vidal

En la prova XCC:
Elit: Javi Galván i Lydia Castro
Sub23: Miquel Anelles i Lídia Fonts
Màster 30: Edgar Aranega i Siska Marrecau
Màster 40: Marc Martínez i Anna Segura
Màster 50: Aleksey Pertuz
Màster 60: Santiago Romans
Júnior: Alex Gómez i Paula Becerra

Comenta aquest article

Galeries relacionades