Informació general

Medi ambient

Cambrils reuneix 23 escoles del territori al Fòrum d'Escoles Verdes

Un total de 125 mestres i alumnes de Primària de 23 centres del Baix Camp, l'Alt Camp i el Tarragonès es van reunir, ahir a Cambrils, per compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles

Per Berta Ruiz

Cada escola va muntar un panell amb la seva experiència relacionada amb la sostenibilitat i el medi ambient
Cada escola va muntar un panell amb la seva experiència relacionada amb la sostenibilitat i el medi ambient | Berta Ruiz

Un total de 125 mestres i alumnes de Primària de 23 centres del Baix Camp, l'Alt Camp i el Tarragonès es van reunir, ahir a Cambrils, per compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper. Les escoles de Cambrils que hi van participar són el col·legi Cardenal Vidal i barraquer, l'escola Guillem Fortuny, l'escola Joan Ardèvol, l'escola La Bòbila i l'escola Marinada.

El Fòrum del Programa Escoles Verdes, que va comptar amb la col·laboració dels Departaments d’Ensenyament i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils, va començar al matí al Centre Cultural amb l'acte de benvinguda a càrrec de l'inspector del Departament d'Educació –Màrius Domingo–, la representant del Programa Escoles Verdes del Departament de Territori i Sostenibilitat –Paula Pérez– i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. A l'Espai El Pati es va muntar un mercat d’experiències que van muntar entre alumnes i professors, per afavorir l’intercanvi d’idees entre els centres de primària. Cada escola va exposar en un panell una experiència i alumnes i mestres van fer un recorregut amb una llibreta per apuntar les idees que més els han agradat, que posteriorment traslladaran a les seves respectives escoles. Després d’esmorzar, l’alumnat per una banda i el professorat per una altra, es van distribuir en diferents grups de treball i van reflexionar sobre les accions que realitzen al seu centre.

Ja cap al migdia, tots els grups es van desplaçar a peu fins al Parc del Pescador per dinar i, en acabar, van realitzara una acció per detectar micro plàstics a la sorra de la platja de la Riera d'Alforja. De fet, està en marxa un projecte anomenat "Plàstic 0" per treballar en la reducció dels residus de plàstic.

 

 

L’Apunt

Programa Escoles Verdes
El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Cambrils és una de les poblacions del Camp de Tarragona amb més Escoles Verdes.

Comenta aquest article

Galeries relacionades