Societat

Ensenyament

El col·legi Vidal i Barraquer guanya la fase provincial del Concurs Escolar de l'ONCE amb un vídeo musical sobre la inclusió als patis

L'alumnat de quart d'ESO que ha assolit el primer premi participarà a la fase autonòmica

Per Redacció

Imatge extreta del vídeo musical elaborat pels alumnes
Imatge extreta del vídeo musical elaborat pels alumnes | Cedida

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer ha guanyat la Fase Provincial del Concurs Escolar que organitza l’ONCE. En concret, es tracta del grup d’alumnes de 4t d’ESO –dirigits per la professora de música Rosa M. Òdena–, que ha elaborat un vídeo musical per presentar-lo al concurs que porta per lema "Per mi i per tots els meus companys. Idees per un esbarjo inclusiu".

Amb aquesta participació, el centre vol mostrar el seu suport cap a un canvi de filosofia en el pati i els espais d’esbarjo, per tal de convertir-los en espais inclusius que facin partícip a tot l’alumnat. A través d’un videoclip d’un minut, l’alumnat ha reflexionat i ha donat propostes per tal de convertir els patis en espais dinàmics, col·lectius i alegres on ningú quedi exclòs. Tot plegat amb la idea de contribuir a conscienciar que els patis han de ser espais per a les relacions personals i per a la convivència per tal que tothom se senti part de la comunitat i reforçar així l’autoestima de l’alumnat.

Després d’aquesta primera posició assolida en el concurs ONCE a la demarcació de Tarragona, ara l’alumnat participarà a la fase autonòmica.

Imatge extreta del videoclip