Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Comerç

Oberta la convocatòria d'ajuts als comerços locals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant hi destinarà, enguany, 5.000 euros

Per Redacció

Cartell de la campanya d'ajuts al comerç local de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Cartell de la campanya d'ajuts al comerç local de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

La Regidoria de Comerç ha obert novament la convocatòria de subvencions pel programa del foment de la competitivitat del comerç a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, "amb l’objectiu d'incentivar una nova cultura d’estratègia comercial i de millora de la imatge dels comerços de proximitat, perquè els ciutadans pensin en el municipi com un espai de compra; i per incrementar la notorietat comercial del municipi". Fins al 30 de setembre, les persones interessades a rebre aquests ajuts poden sol·licitar-los presencialment, a les oficines municipals d’atenció ciutadana; o per internet, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

Hi ha previstes quatre línies de subvenció:

- Per a la millora de la retolació i la imatge externa (façana) dels establiments. Per fomentar la modernització, la neteja i la percepció d’actualització de la imatge comercial. L’import màxim subvencionable és de 400 euros per establiment.

- Per a la millora de la il·luminació dels establiments, per donar suport a noves mesures d’eficiència energètica. L’import màxim subvencionable és de 100 euros per projecte.

- Per a l’aplicació de mesures efectives d’aparadorisme. Per incentivar la regeneració continuada de tots els comerços, augmentar la percepció col·lectiva de llibertat de compra i apostar per l’exposició en format autoservei. L’import màxim subvencionable és de 200 euros per establiment.

- Per fomentar accions orientades a minimitzar l´impacte visual d’un local tancat i afavorir la seva transformació en local comercial (amb ajuts del 75% o del 50% del cost de l’IBI en els propers 4 anys).

El consistori donarà fins a un màxim de 1.000 euros per establiment pel conjunt d’accions.

Per a aquests incentius que tenen com a finalitat crear mesures per la transformació del model actual de comerç local, l’Ajuntament ha reservat enguany una partida pressupostària de 5.000 euros.

Més informació a les bases de la convocatòria que es poden consultar en el web municipal www.vandellos-hospitalet.cat.

Comenta aquest article