Informació general

Els veïns de l'Eixample Platja es mobilitzen contra els contenidors aeris instal·lats al barri

L'Associació de Veïns de l'Eixample Platja ha iniciat una recollida de signatures entre el veïnat per a demanar a l'Ajuntament la retirada dels nous contenidors aeris de recollida de residus urbans així com la reposició dels contenidors subterranis

Per Lluís Rovira i Barenys

Bateria de contenidors aeris a la part final del passeig de Lluís Companys, al Barri de l'Eixample Platja
Bateria de contenidors aeris a la part final del passeig de Lluís Companys, al Barri de l'Eixample Platja | Lluís Rovira i Barenys

L'Associació de Veïns de l'Eixample Platja ha iniciat una recollida de signatures entre el veïnat per a demanar a l'Ajuntament la retirada dels nous contenidors aeris de recollida de residus urbans així com la reposició i reubicació dels contenidors subterranis ja existents. L'estiu de l'any passat l'Ajuntament va col·locar unes bateries de contenidors aeris a la part inferior dels passejos de Francesc Macià i Lluís Companys així com al carrer d'Andalusia, paral·lel a la via del tren i, al mateix temps, va anul·lar algunes de les bateries de contenidors soterrats del barri. El regidor de Serveis, Antonio Laguna, va justificar aquest canvi dient que era una petició dels veïns que s'havia fet en l'anterior mandat i que aquesta petició s'havia inclòs al fer en nou contracte de recollida d'escombraries. El president de l'Associació de Veïns de l'Eixample Platja, Agustí Salvadó, ha manifestat a revistacambrils.cat que l'actual junta, que ja fa tres anys que està en funcionament, no és qui va fer aquesta petició i que se'n desmarquen totalment. També recorda que, anteriorment a la represa de l'activitat de l'entitat veïnal, l'Associació de Veïns havia estat força temps inactiva.

Poca accessibilitat i contaminació visual

La campanya de recollida de signatures s'inicia avui i consistirà en el repartiment d'uns fulls explicatius acompanyats d'uns altres per signar, entre els comerços i establiments del barri. També es posarà una taula explicativa sobre aquesta problemàtica en l'acte festiu sota l'eslògan de "Fem Barri" que se celebrarà el proper dissabte 23 de març. Agustí Salvadó explica que han decidit posar en marxa aquesta campanya davant les nombroses queixes que han rebut per part dels veïns respecte als contenidors aeris.

En el text que acompanya la recollida de signatures es diu que "nosaltres no hem demanat ni estem d'acord amb el canvi de model de contenidors. Estàvem contents amb els existents, encara que, per millora, seria necessari reubicar-ne algun". Segons els veïns de l'Eixample Platja, "els nous contenidors produeixen una contaminació visual inacceptable al final de cada passeig pels veïns que gaudim de la plaça de Francesc Macià i de Lluís Companys i també impedeix als visitants de Cambrils tenir visió del nostre barri des de la Rambla de Jaume I". A més, "la situació d'alguns contenidors, junt amb el seu disseny, dificulta la posada en el seu interior dels diferents residus i per aquesta causa, en tot moment hi ha residus fora dels contenidors, és a dir, a terra. de moment el que s'ha aconseguit amb el canvi és que els passejos són ara mateix un dels punts negres en la circulació viària del nostre poble". El missatge també diu que "ens neguem a ser un barri de segona. Som un barri de primera incorporat al barri de la Marina, barri turístic per excel·lència i en formem part. No som, només, un aparcament pels visitants de la nostra vila".

El president de l'Associació de Veïns també explica que en els fulls de recollida de signatures també han deixat una casella per les persones que estiguin contentes amb el canvi de contenidors que es va fer i així poder obtenir la veu del barri sobre aquesta qüestió. Cap a finals del mes de març o principis del mes d'abril, es recolliren els fulls de signatures i es lliuraran a l'Ajuntament.

 

 

 

 

Comenta aquest article