Informació general

Els grups de l'oposició municipal qualifiquen de falta de pluralitat i de transparència el tractament donat a la gala inaugural de TV Cambrils

Per Redacció



Els grups municipals de l'oposició qualifiquen l'espectacle de la gala inaugural de "no haver estat al nivell"
Els grups municipals a l'oposició van emetre ahir a la nit un comunicat en què feien patent el seu descontent pel fet que en la gala d'inauguració de la televisió pública municipal –TV Cambrils– es van emetre missatges de benvinguda dels portaveus dels partits que són al govern municipal i en canvi no es va comptar amb ells per fer aquests missatges.

El comunicat comença dient que "els grups a l’oposició de l’Ajuntament de Cambrils (CiU, PLIC, PP i regidors no adscrits) volem expressar des d’aquests línies la nostra satisfacció pel fet que Cambrils ja disposi d’una eina de comunicació tant potent com la televisió municipal, que juntament amb la ràdio ha de ser una eina de difusió i promoció de la nostra població".

Depurar responsabilitats

El comunicat demana que es depurin responsabilitats respecte a la persona que va decidir aquesta omissió, "tot i amb això en el decurs de la gala d’inauguració del proppassat 7 de desembre, vam tenir ocasió de constatar alguns aspectes que fan preveure que aquesta televisió no sigui tant plural com es va afirmar. És una falta de pluralitat i de transparència el fet que cap portaveu polític dels grups de l’oposició aparegués donant la seva benvinguda a la nova televisió. Creiem que l’omissió d’aquests portaveus dels grups municipals a l’oposició respon a algun criteri que no entenem ni compartim, ja que en junta de portaveus l’alcalde va fer públic que s’hi participaria. Demanem que es depurin responsabilitats envers la persona que va decidir aquesta omissió, ja que aquesta no podrà garantir la pluralitat que es promet si en el primer acte públic de la televisió no se’n fa gala. El tarannà participatiu i obert es demostra amb fets, no amb paraules."

La gala inaugural

Als partits de l'oposició no els va agradar la gala inaugural. Segons expliquen al comunicat, "a part, resta la trista imatge oferta en una inauguració sense emissió en directe i amb un espectacle no al nivell del que es vol escenificar en una televisió muntada de pressa i corrents, sense comptar amb professionals i amateurs cambrilencs que poden trobar el seu lloc en aquest nou mitjà sufragat amb finançament exclusivament local. Entenem que qualsevol mitjà públic de comunicació no ha d’estar al servei de cap grup polític sinó al servei de la població, per això volem fer pública la nostra queixa i esperem que es prenguin les mesures adients perquè la TV Cambrils esdevingui veritablement plural i participativa".

Comenta aquest article