Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

La CUP es presentarà a les eleccions municipals

Per Redacció

Imatge de l'assemblea oberta del nucli de suport de la CUP, el passat 24 de febrer, on es va debatre la possibilitat de que la CUP es presentés a les eleccions municipals
Imatge de l'assemblea oberta del nucli de suport de la CUP, el passat 24 de febrer, on es va debatre la possibilitat de que la CUP es presentés a les eleccions municipals | Lluís Rovira i Barenys

La CUP ha decidit presentar candidatura a Cambrils a les eleccions municipals que se celebraran el 26 de maig. En un comunicat emès per la formació de l'esquerra independentista expliquen aquesta decisió, sorgida "després d'un llarg i intens debat. Després de més d'un any treballant, estem preparades per entrar a l'ajuntament i donar veu a l'espai polític de l'esquerra anticapitalista, independentista i feminista de Cambrils".

En el manifesta de la CUP s'explica que "d'ençà de l'1 d'octubre del 2017 hem vist com a Cambrils naixia el Comitè de Defensa de la República, el Casal Popular el Polvorí, Arran Cambrils i una assemblea feminista. Cambrils es mou al carrer i la nostra intenció és la de donar veu i traslladar la voluntat de canvi i de transformació social d'aquestes lluites a les institucions. Entenem que aquesta candidatura ha de ser una eina al servei de les lluites populars en defensa dels drets socials, laborals, nacionals, lingüístics, ecologistes, d'igualtat de gènere i d'alliberament sexual al nostre poble."


La CUP explica que a l'assemblea oberta realitzada en l'acte de presentació del Nucli de Suport de la CUP de Cambrils el passat 24 de febrer, "després de les intervencions de les companyes explicant les diferents experiències als seus municipis de Reus, Tarragona, Vandellòs i l'Hospitalet, vam tenir l'oportunitat de poder escoltar diferents veus de les cambrilenques que van voler acostar-se a dir la seva. En línies generals, tothom va expressar la necessitat d'un projecte polític alternatiu i participatiu com el de la CUP a Cambrils, sigui dins o fora de les institucions. Una altra conclusió extreta de l'assemblea oberta és que actualment hi ha una gran desafecció amb els partits polítics tradicionals i que en aquest sentit, la CUP dóna resposta i representació a totes aquelles persones que esperen un canvi en el model hermètic de l'Ajuntament de Cambrils."


Després de l'assemblea, la CUP va iniciar un altre procés participatiu: una enquesta online en la que hi van prendre part més de 100 persones donant la seva opinió i "on més d'un 75% de les participants ens van traslladar la voluntat que féssim un pas endavant i ens presentéssim a les eleccions municipals del 2019. La gran majoria van expressar la necessitat d'una candidatura rupturista, anticapitalista i de l'esquerra independentista al municipi, que doni veu a aquells votants els quals ara mateix no es senten representats per cap partit. Per totes aquestes raons, després de debatre i veure les forces reals que tenim, hem pres la decisió de presentar-nos a les eleccions municipals 2019 per poder donar veu a tothom tant dins com fora de les institucions, per qüestionar totes les propostes polítiques dutes a terme fins ara i per poder treballar i aportar-ne de noves. Alhora de fer créixer i consolidar el projecte l'esquerra independentista a Cambrils. Per últim fem una crida a les cambrilenques a unir-se al projecte de la CUP de Cambrils i a participar de les assemblees que es celebren cada dimecres a les 19:00 al Casal Popular el Polvorí (Carrer Doctor Alexandre Frias, núm. 12)".

Comenta aquest article