Cultura

Exposició

Infants i joves del SADI presenten una exposició sobre la seva visió del paper de les dones

Per Berta Ruiz

Tres joves usuàries del servei van presentar els detalls de l'exposició
Tres joves usuàries del servei van presentar els detalls de l'exposició | Berta Ruiz

El centre cívic Les Basses va acollir, ahir a la tarda, l'acte d'inauguració de l'exposició "El paper de les dones a les nostres vides" realitzada pels infants i pels joves del Servei d'Atenció Diürna de Cambrils (SADI) i emmarcada en les Jornades per la Igualtat de Gènere. L'exposició contra de tres parts diferents que, tal com van explicar tres joves durant la presentació, s'han repartit en funció dels grups d'edat. Els més petits del SADI es van centrar en la part titulada "Dones importants a les nostres vides", en la què plasmen a través de dibuixos la seva visió sobre les dones que formen part del seu entorn.

En una altra part –la realitzada pels infants d'edat mitjana– hi ha l'espai titulat "Dones importants a la nostra societat" en el què han realitzat un treball d'investigació sobre dones que han destacat al llarg de la història com polítiques, esportistes, investigadores, escriptores... Hi ha les imatges d'aquestes dones, així com una petita biografia de la seva trajectòria. Finalment, els alumnes més gran han sortit al carrer per conèixer les opinions de les dones de Cambrils –de totes les edats–, preguntant pels tipus de discriminació i les raons per les quals qual seguir lluitant. Aquesta secció de l'exposició es diu "Les dones de Cambrils parlen".

"El feminisme és la lluita per la igualtat"

Segons van explicar tres de les joves usuàries del Servei, "hem fet aquest treball per demostrar que estem d'acord amb la lluita feminista que, per a nosaltres, vol dir seguir lluitant per la igualtat: poder tenir els mateixos drets, erradicar la violència de gènere, no tenir por a anar soles pel carrer, que no facin comentaris sobre com vestim, que puguem jugar al futbol sense que ens senyalin, que puguem accedir a les mateixes feines i cobrar el mateix sou, que puguem tenir una educació igualitària en la què s'ensenyin els mateixos valors a nens i nenes. El feminisme és la lluita per la igualtat, per tant no és una cosa de dones o homes, és un tema que ens afecta a tots per construir una societat millor. Avui tenim un record a totes les dones que han lluitat al llarg de la història pels nostres drets".

L'acte d'inauguració de la mostra va comptar amb la presència de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el regidor de Benestar Social –Josep M. Vallès–, el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella–, així com les regidores no adscrites Cinta Ballesté i Encarni Bello.

Diferents imatges de l'exposició instal·lada al centre cívic Les Basses

 

Comenta aquest article