Informació general

Política

Ple suport del consistori a la campanya Feminist Europe en pro de la igualtat de gènere

Per Berta Ruiz

Un moment del ple extraordinari celebrat l'1 de març
Un moment del ple extraordinari celebrat l'1 de març | Lluís Rovira i Barenys

Tots els grups polítics del consistori cambrilenc se sumen a la campanya Feminist Europe en pro de la igualtat de gènere. Al ple del passat divendres 1 de març, la regidora no adscrita –Cinta Ballesté–, amb el suport de l'AdC–, va presentar una moció per demanar el suport a aquesta iniciativa. Tal com va exposar Ballesté, "davant les properes eleccions al Parlament Europeu, al maig de 2019, la campanya Feminist Europe (FEM_EU2019) creu que és necessari el debat, la reflexió i la participació ciutadana per garantir els drets humans de les dones i assolir una igualtat de gènere efectiva com a focus imprescindible per a construir el futur d'Europa".

La campanya Feminist Europe és una iniciativa plural i transversal que té com a objectiu sumar, difondre i sensibilitzar perquè la futura agenda política europea incorpori com a prioritat garantir els drets de les dones. Segons va defensar Ballesté, "creiem que una societat de drets i equitat per a totes les dones no serà possible mentre: el 51% de la població de la Unió Europea (dones) segueixi patint una discriminació continuada en tots els àmbits de la vida com per exemple: un 16,2% de bretxa salarial; un 40% de bretxa en pensions de gènere o que 1 de cada 3 dones hagin patit violència física o sexual".

Davant d'aquesta moció, tots els grups van donar el seu vot favorable. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Cambrils se suma a la campanya, així com a la seva participació i difusió a través de les xarxes socials. Aquests dies també s'han posat en marxa els actes i activitats de les Jornades per la Igualtat de Gènere a l'entorn del Dia Internacional de les Dones.

Comenta aquest article