Societat

Carnaval

La caiguda del Ka-Garriera X des de dalt d'una grua acaba amb la seva vida i amb el Carnaval 2019

L'enterrament del rei Carnestoltes, Ka-Garriera X, ahir al vespre, va posar el punt i final al Carnaval d'enguany. En aquesta ocasió, l'acte es va fer amb un nou format i es va traslladar a la sala d'actes del Centre Cultural

Per Lluís Rovira i Barenys

L'enterrament del rei Carnestoltes, Ka-Garrriera X, ahir al vespre al Centre Cultural, va posar el punt i final al Carnaval d'enguany
L'enterrament del rei Carnestoltes, Ka-Garrriera X, ahir al vespre al Centre Cultural, va posar el punt i final al Carnaval d'enguany | Lluís Rovira i Barenys

L'enterrament del rei Carnestoltes, Ka-Garriera X, ahir al vespre, va posar el punt i final al Carnaval d'enguany. En aquesta ocasió, l'acte es va fer amb un nou format i es va traslladar a la sala d'actes del Centre Cultural. El fèretre amb les despulles del Carnestoltes va entrar a la sala dut pel seu desconsolat seguici carnavalesc per iniciar la vetlla. El Carnestoltes, cada any, acostuma a morir d'una manera més o menys estrambòtica. Enguany, el motiu del seu decés va ser que va caure d'una grua quan hi havia pujat a col·locar una pancarta demanant a Mercè Dalmau que no plegui de la política. Segons es va explicar ahir a la sala, el rei Carnestoltes va quedar trasbalsat, el passat divendres, quan es va assabentar que la regidora del PDeCAT plegava de la política, "i si plega, què collons escriuran els de la NAC?" va reflexionar. Dies més tard és quan va decidir fer aquesta acció reivindicativa que, malauradament, li va costar la vida.

En l'acte d'ahir, també es va passar un recull de fotografies de l'activitat carnavalesca d'aquests darrers dies i unes altres fotos de l'activitat privada del Ka-Garriera X que pel que es va veure va ser força intensa. La gent present a la sala va poder passar a donar el condol al seu seguici al mateix temps que rebia una patata fregida com a recompensa. L'acte va estar amenitzat pel frare i l'enterramorts i, a la part final, el jutge del Carnaval va llegir el testament del Ka-Garriera X.

Testament de Sa Majestat Ka-Garriera X

Cambrilenques i cambrilencs. Gent que us agrada la faràndula i gent que cada any espereu que arribi el Carnaval... Estic a punt de fer un petit disbarat. I com que és perillós, deixaré quatre coses apuntades per si em passa alguna cosa (Déu, Alá i Jehová no ho vulguin pas).

Així doncs, com que vaig veure que està de moda en aquest poble fer vagues de fam, penjar pancartes i pujar a grues, he decidit fer el mateix. Així que m'enfilaré a una grua i quan arribi a dalt, penjaré una pancarta. Una pancarta per donar suport i per fer reflexionar a la Mercè Dalmau. I és que em vaig assabentar el divendres que plega de la política cambrilenca. I si plega, què collons escriuran els de la NAC? Si em passa qualsevol cosa, deixo apuntat el meu testament perquè la gent de Cambrils estigui tranquil·la i pugui seguir gaudint del meu regnat... Així doncs, pareu bé les orelles i escolteu el què us diré:

 

- Als d'esquerra... us deixo un Fortasec. Perquè esteu cagats per les pròximes eleccions. Que se us veu a la cara... Us ho mereixeu patir una mica... que heu estat quatre anys anant ... PEL MAL CAMÍ! Ah  i parlant de la Camí, xata, et deixo unes estisores. Perquè segur que en aquests tres mesos que queden per les eleccions, inauguraràs més coses que amb 3 anys i mig ...

- Als convergents... bé, ara són pedecats ... i a cambrils es diran Junts per Cambrils... collons quin liu de sigles. Sabeu què? Us deixo a vosaltres unes noves sigles que així tothom us reconeixerà: POHHM (Partit On Hi Havia la Mercè).

- Als peperus... a tu David, et deixem un contracte, perquè ens has caigut molt bé, hem vist que ets molt bon actor, i com que veiem que el PP va a caiguda, si no entres a l'ajuntament, sempre tindràs un lloc amb nosaltres.

- Als de ciutadans. No us deixem res. Ja que no veniu mai a la meva arribada ... Ah, i si al final maneu, seguiu així, no vingueu a veure'ns ...

- Als socialistes i a tu, Anna, et deixem un resum del què ha fet el govern durant aquests quatre anys. Encara que tu hi siguis dintre, no t'has assabentat del què han fet. ... a, i un parell de collons perquè ningú t'imposi la retirada de vídeos ... bé, en el teu cas  d'ovaris! Ja veus que som feministes i que tenim present els estereotips sexistes!

- A l'Ivan i als de l'Assemblea. Us deixem un extintor, perquè deien que erets un incendiari ... i ara veiem que ho ets de veritat! Pobre edifici ...

- Als del Nou Moviment Ciutadà... vaja... a l'Oliver parlant clar. Et deixem un gosset, perquè un gosset és fidel i si mai tens un problema, ell mai t'abandonaria! I si ho fa... tens un problema molt greu xiquet!

- Als qui han creat el partit de Primàries. Us deixo una calculadora, perquè veieu que el que s'ha de fer és sumar i no dividir el vot! Rucs!

- Al director de la Ràdio Cambrils, que es veu que ja en tenim... et deixo el telèfon de la Carme Serra, per si vols començar a fer la graella de la programació. Perquè Ràdio Cambrils i Carme Serra és el mateix!

- No em vull deixar al Jijonencu. Nen! A tu et deixem un llistat amb tots els premis que has guanyat fent gelats. Perquè vegis que amb això ets bo. En canvi, amb la política ets un desastre!

- Als conserges de l'Ajuntament que cada any veniu a obrir-nos pels assajos que fem. Només donar-vos les gràcies per col.laborar i venir a obrir-nos la sala de plens en hores que no us toquen. Molta gent i personal de l'ajuntament hauria de ser com vosaltres i agafar exemple...

- Als de Vent d'Estrop i Rem Cambrils, us deixo la piscina municipal com a pàrquing per les barques. Ja que hi ha massa cloro a la piscina, no es pot fer servir, doncs au, allí podreu deixar les barquetes... i gratis!

- Als ciutadans de Cambrils us deixo un producte per matar el morrut! I és que amb això dels partits nous que es presenten ...  semblen una plaga!

- Al tiu que es queixa del toc de les campanes de l'Església ... nen, si no vols sentir el so de les campanes tranquil, et deixo 20 eurus, ves a l'esclat a posar benzina, que està més barata, i fots al camp al mig dels Monegros, que allí segur que no sentiràs re!

- Finalment, una menció especial a tots els regidors i col·laboradors que van venir a gravar el programa que vam posar el divendres, el Joc de Cartes Cambrilenc. A tots vosaltres us deixaré un canell nou per tal de firmar autògrafs ara que ja hem penjat el vídeo a les xarxes socials... I donar-vos les gràcies per venir a gravar el programa! Quan feu les coses malament nosaltres estem allí per criticar-vos, però quan les feu bé també ho hem de dir... Així que gràcies per les 13 hores de rodatge.

- Ah ... i no em vull deixar els de la Nit d'Artistes de Cambrils. Que sense vosaltres no podria fer l'arribada, ni la Rua, ni el Carnaval infantil ... Seguiu amb aquesta dignitat ... i no us cremeu!

Ara que ja he repassat una mica a tots, només dir-vos una cosa. Cambrilencs, cambrilenques... venen eleccions municipals i vigileu a qui voteu... tingueu seny, informeu-VOX de qui no votar i de qui votar... I recordeu: MENGEU, BEBEU I FOLLEU, PERÒ SOBRETOT FEU FORÇA QUAN CAGUEU!