Informació general

Successos

Espectacular incendi a l'antiga residència Montemar

El foc es va originar a la planta baixa, a la zona on s'havia habilitat amb sofàs i material divers i el foc i el fum es van estendre fins els pisos superiors

Per Lluís Rovira i Barenys

L'edifici de l'antiga reisdència Montemar amb el fum de l'incendi, ahir a la tarda
L'edifici de l'antiga reisdència Montemar amb el fum de l'incendi, ahir a la tarda | Cedida

L'antiga residència Montemar va patir un espectacular incendi, ahir a la tarda. El foc es va originar a la planta baixa, a la zona on s'havia habilitat amb sofàs i material divers. El foc i el fum es van estendre fins els pisos superiors per aquest costat de l'edifici que fa cantonada amb l'avinguda de Mas Clariana. Els bombers van rebre l'avís del foc poc abans de les 5 de la tarda i al lloc dels fets hi van acudir dos dotacions, l'única que hi havia al parc de Bombers de Cambrils i una altra provinent del parc de Reus. Els bombers van sufocar el foc i, posteriorment, van ventilar les dependències per tal que marxés el fum. Posteriorment, van anar repassant els punts més calents i remullant-los per tal de que no revifés el foc. Segons explicaven els mateixos bombers a revistacambrils.cat, quan van entrar a l'edifici l'incendi era força intens i es desprenien plaques del sostre.

Per sort, en el moment d'iniciar-se el foc no hi havia cap dels residents habituals a les dependències. Jorge Fernández, la persona que va ocupar l'edifici el juny de l'any passat, va manifestar a revistacambrils.cat que sospitava que el foc havia estat intencionat per part d'algú que hauria entrat a l'edifici per algun dels laterals i hauria calat foc en aquesta zona on hi havia més material acumulat. Fernández explicava que dins l'edifici hi estan vivint quatre persones i que s'havien cremat gran part de les seves pertinences, sofàs i, també, joguets recaptats a la darrera campanya solidària.

Ocupat el mes de juny de 2018 per fer-hi l'edifici "Dignitat"

L'antiga residència Montemar es va ocupar el mes de juny de l'any passat. Inicialment van ser dues persones, Jorge Fernández i un company seu, que s'hi van instal·lar i quan ja hi portaven uns quinze dies, van començar a donar senyals evidents d'ocupació mostrant pancartes i cartells a diferents llocs de l'edifici. En els cartells es donava visibilitat a la seva proposta, la de convertir aquesta antiga residència de la gent gran, ara abandonada, en el que anomenava "edifici Dignitat". la reacció d'una part dels veïns de Vilafortuny va ser immediata i durant tres setmanes es van fer accions de protesta davant l'edifici.

Comenta aquest article