Cultura

Exposició

La fotògrafa veneçolana Paola Pasquali presenta l'exposició «Chiaroscuro» a la Rambla de l'Art

Per Redacció

Imatge de l'acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica, el passat 21 de febrer
Imatge de l'acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica, el passat 21 de febrer | Cedida

La Rambla de l'Art Cambrils acull, des del passat 21 de febrer, l'exposició de fotografia titulada "Chiaroscuro" de la fotògrafa veneçolana Paola Pasquali. Comissariada per Toni Badimon, la mostra recull una vintena d'imatges en les què l'autora evoca l'obra dels grans mestres del flamenc i del barroc per narrar històries detingudes en un instant en el què "la llum fa de fidel testimoni i evidencia al temps" segons explica Pasquali.

Per a Pasquali, Chiaroscuro –clarobscur– remet a la tècnica pictòrica dels bodegons d'artistes com Zurbarán, en la Magadlena penitent de De la Tour, en la Dona Barbuda de José de Ribera, en els artistes flamencs del segle XVII i, també en Caravaggio, amb la seva observació realista de la humanitat, amb els seus drames físics i emocionals i el seu particular ús de la llum, de l'obscuritat i la penombra. Chiaroscuro és la tècnica dels contrastos forts i el tenebrisme que deixa al subjecte central il·luminat per una finestra o per una espelma, condemnant al segon pla a desaparèixer entre les tenebres.

La fotògrafa veneçolana fa ús d'aquesta tècnica de la llum i aporta a les imatges un enfocament documental, amb una realitat on hi destaquen les textures, recrea atmosferes i aporta una gran quantitat de detalls.

 

Comenta aquest article