Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Commemoració

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un ampli programa d'actes

Per Redacció

Cartell dels actes programats a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Cartell dels actes programats a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, les regidories de Cultura, Esports i Joventut de Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Campus Extens de la URV del municipi, l’entitat local Les Violetes i els mitjans de comunicació locals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) s’han coordinat per organitzar un programa d’actes que començarà el proper dilluns 4 de març i finalitzarà el divendres 22 de març.

El primer acte es titula «Dansant l’energia: sessió de dansa del ventre, dansa lliure, cos i moviment» i està previst per al dilluns, 4 de març, a les 19.15 h, a la sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

Per l’endemà, el dimarts 5 de març, hi ha previst un taller de pancartes «Do it yourself», a les 17.30 h, a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant; i a partir de les 19.15 h, a la sala Dedalts de Ca la Torre de Vandellòs, la lectura institucional del manifest commemoratiu del Dia Internacional de les Dones; i la conferència «Dones a la Guerra Civil», a càrrec de la historiadora Aïda Sánchez Martínez.

La lectura institucional del manifest tindrà lloc a la sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, el dimecres 6 de març, a partir de les 18 h. Posteriorment, David Sánchez, diplomat en Magisteri a la URV i terapeuta personal, familiar i d’equips impartirà la conferència «Noves masculinitats» en la mateixa sala.

El dijous 7 de març, a les 19 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, es projectarà la pel·lícula «Carmen y Lola», recomanada per a majors de 12 anys. L’entrada serà gratuïta.

El divendres 8 de març, a les 18 h, a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant i el divendres 22 de març, a les 18 h també, però a la Biblioteca de Vandellòs, Silvia Palazón oferirà una sessió de conta contes titulada «La princesa i el pirata».

Per al dissabte 9 de març, a les 12 h, hi ha programada una «Masterclass zum-va» gratuïta a la Piscina Municipal Coberta.

Les portes del Teatre Auditori de l’Hospitalet s’obriran el diumenge 10 de març, a les 18 h, per acollir l’obra de teatre «Només una vegada», un espectacle sobre la violència de gènere, dirigit per Marta Buchaca; i interpretat per Anna Alarcón, Maria Pau Pigem i Bernat Quintana. A partir del proper dimarts, 5 de març, començarà la venda d’entrades a taquilla. El preu de les localitats és de 5 euros.

A més, del 4 al 10 de març, les façanes de Ca la Torre de Vandellòs i del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet s’il·luminaran amb el color lila, per donar visibilitat a les reivindicacions de les dones.

Altres actes

A banda d’aquests actes oberts al públic, s’hi ha organitzat una taula rodona sobre «La dona i l’esport» a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, el divendres 8 de març, que s’emetrà en diferit; i una penjada de missatges del 8M, el mateix dia, a les 12.45 h, al pati de l’INS Berenguer d’Entença.

A l’institut, igualment, l’equip de la Regidoria de Joventut farà unes tutories als alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO sobre els motius de la celebració del Dia Internacional de les Dones, del 25 de febrer al 8 de març.