Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies es manifesten al crit de «No passaran»

Nova concentració setmanal dels Avis i Àvies marcada, ahir dimecres, pel missatge de "No passaran", al que va fer referència el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, davant el Tribunal Suprem

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a l'arribada a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a l'arribada a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Nova concentració setmanal dels Avis i Àvies de Cambrils per la llibertat dels presos polítics marcada, ahir dimecres, pel missatge de "No passaran", al que va fer referència el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la seva declaració, aquest passat dimarts, en el judici davant el Tribunal Suprem. En l'inici de la concentració dels Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila, el portaveu del grup, Manel Palacios, va llegir el poema d'Apel·les Mestres que va fer l'any 1915. Un cop acabada la lectura del poema els Avis i Àvies van fer seu el crit de "No passaran".

Després d'això, es va cantar l'Estaca i el cant de "Li diuen democràcia i no ho és", cantat, és que mai, amb mol d'èmfasi per part dels nombrosos avis i àvies concentrats. Tot seguit la manifestació es va posar en marxa en direcció al carrer de Gimbernat i el passeig d'Albert. En aquest punt, un grupet format per un home i dues dones que estaven a la zona del mercadet ambulant, van proferir insults i crits despectius cap els manifestants. La manifestació, però va seguir com si res i va retornar a la plaça de la Vila passant pel darrer tram del carrer de l'Hospital, com ja és habitual. Amb el cant dels Segadors es va donar per acabada la concentració d'aquesta setmana.

Comenta aquest article