Cultura

Any Cardenal Vidal i Barraquer

L'exposició dedicada al Cardenal Vidal i Barraquer continua la seva itinerància

Des d’aquesta setmana la mostra es pot veure a l’institut Vidal i Barraquer de Tarragona, que celebra el seu 40è aniversari

Per Redacció

L'exposició està instal·lada a l'institut Vidal i Barraquer de Tarragona
L'exposició està instal·lada a l'institut Vidal i Barraquer de Tarragona | Cedida

L’exposició "Vidal i Barraquer: diàleg i coherència" continua el seu periple d’itineràncies. Des d’aquesta setmana la mostra commemorativa del 150 anys del naixement del cardenal es pot veure a l’institut Vidal i Barraquer de Tarragona. L’alumnat del centre educatiu, per grups, ja està visitant l’exposició, que s’ha traslladat a l’institut coincidint amb el 40è aniversari de l’institut tarragoní. La proposta permetrà als prop de 1.400 alumnes d’aquest institut conèixer la figura del "Cardenal de la Pau", que dona nom al centre educatiu on estudien. D’aquesta manera, se sumaran al prop d’un miler de visitants que des d’inicis d’any van visitar l’exposició al Palau de la Diputació de Tarragona, primer indret on es va exposar fora de Cambrils.

Després de Tarragona, està previst que la mostra viatgi al Centre Cultural de Terrassa i, per tant, serà un dels elements que perduraran més enllà de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, que el proper 15 de març finalitzarà amb un acte al Saló de plens de l’Ajuntament de Cambrils.

L’exposició "Vidal i Barraquer: diàleg i coherència"

L’exposició “Vidal i Barraquer: diàleg i coherència” és un recull d’imatges desconegudes per reivindicar i donar a conèixer el llegat del Cardenal nascut a Cambrils el 1868. Va ser produïda l’any passat per l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. El projecte és obra de l’empresa Molècula, que ha treballat amb el suport de l’Arxiu Municipal i del Museu d’Història de Cambrils de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

La mostra utilitza un llenguatge molt visual i està dissenyada perquè pugui fer una itinerància arreu de Catalunya. Els continguts s’articulen a través d’un relat que es fonamenta en les fotografies antigues, moltes d’elles inèdites, del fons familiar Vidal-Barraquer, custodiades per l'Arxiu Nacional de Catalunya. A més, també hi ha un important treball audiovisual que complementa la instal·lació.

Comenta aquest article