Informació general

El Centre Cultural acull una xerrada sobre el dolor crònic en el marc dels actes de la Marató de TV3

Per Judit Pinazo



Lídia Ríos en un moment de la xerrada, ahir a la tarda al Centre Cultural
Ahir al vespre, el Centre Cultural va acollir una xerrada sobre el dolor crònic, un acte emmarcat dins dels diferents actes organitzats per la Marató de TV3 que enguany està dedicada a les malalties de dolor crònic i que se celebrarà el proper 17 de desembre. La xerrada va anar a càrrec de la directora del Centre d'Atenció Primària Antoni de Gimbernat de Cambrils –Lídia Ríos– i una infermera del CAP, Joana Abella.

L'objectiu de la xerrada segons Lídia Ríos era explicar què és el dolor crònic per tal que la gent entengui que és un problema de salut molt important que que afecta l'11% de la població i que en edats que superen els 60 anys el percentatge se situa entorn el 30%. En la xerrada es va explicar també quins són els tractaments que existeixen per pal·liar els diferents tipus de dolor crònic, com el reuma, l'artrosi, la migranya o la fibromiàlgia, entre d'altres i que poden millorar la qualitat de vida dels qui els pateixen.

Lídia Ríos va destacar la importància de participar en la Marató: "gràcies a la investigació en el camp del dolor s'ha avançat molt, sobretot en tractaments i s'ha de conscienciar la gent que aquest és un problema al qual tothom hi està exposat i què "no entén ni d'edats ni de sexe, perquè pot afectar tothom".

Més actes per la Marató

Amb motiu de la celebració de la Marató de TV3, des del passat 27 de novembre s'han organitzat diversos actes per tal de recaptar el màxim de donatius possibles per destinar-los a l'estudi biomèdic de les malalties del dolor crònic. El proper divendres, 15 de desembre, entre les 16 i les 18 hores, es muntarà un mercadet solidari amb objectes nadalencs i un berenar popular organitzat pels alumnes del CEIP Guillem Fortuny.

També divendres, a les 17 hores, se celebrarà la Festa de Nadal i la Rifa Solidària al Casal Municipal de la Gent Gran.

Per altra banda, a les 19 hores se celebrarà el concert de Nadal a l'ermita de la Mare de Déu del Camí, que anirà a càrrec dels alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils.

Comenta aquest article