Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

La CUP decidirà aquesta setmana si es presenta a les eleccions municipals

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'assemblea oberta del Nucli de suport de la CUP al Casal Popular el Polvorí, ahir al matí
Un moment de l'assemblea oberta del Nucli de suport de la CUP al Casal Popular el Polvorí, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

El Nucli de suport de la CUP Cambrils va celebrar, ahir al matí al Casal Popular el Polvorí, una assemblea oberta sota l'enunciat de "S'ha de presentar la CUP a les eleccions municipals 2019?". En aquesta assemblea hi van assistir com a convidades Mariona Quadrada, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Reus; Laia Estrada, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona i Sergi Saladié, exdiputat i membre del Nucli de suport de la CUP Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. L'assemblea va servir per reflexionar sobre el paper de la CUP als diferents municipis on està implantada i el testimoni de les regidores de Tarragona i de Reus va ser molt il·lustratiu, en aquest sentit. Tant Mariona Quadrada com Laia Estrada van ressaltar que la gent de la CUP es presenta per "fer política i no per viure de la política". Totes dues també van destacar que la feina s'ha de fer tant a dins de l'Ajuntament com a fora, "amb una pota a cada lloc i sense oblidar les lluites del carrer". Les dues regidores van destacar que l'important es que es creï la CUP i es comenci a treballar, "indiferentment de si, finalment, opta a presentar-se a les eleccions municipals".

Per la seva part, Sergi Saladié va explicar el procés que el Nucli de suport de la CUP a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant està portant a terme en aquest municipi que segons va explicar, té cinc nuclis de població. Saladié diu que van optar a presentar-se a les properes eleccions municipals després de fer un seguit d'assemblees obertes als cinc nuclis de població i recollir el que els hi suggeria la gent i han optat per una fórmula imaginativa que consistirà en presentar quatre caps de llista i en cas que treguin representació, cadascun d'ells estarà al càrrec durant un any.

Després de recollir les diferents impressions de la gent presenta a l'assemblea, la CUP va informar que prendria la decisió definitiva sobre si es presenta o no a les eleccions municipals en l'assemblea setmanal que faran aquest proper dimecres.

Comenta aquest article