Societat

Ensenyament

L'institut Ramon Berenguer IV organitza la 3a edició del Museu de les Matemàtiques

Per Redacció

Imatge d'alguns dels jocs matemàtiques que es van muntar a l'institut Ramon Berenguer IV
Imatge d'alguns dels jocs matemàtiques que es van muntar a l'institut Ramon Berenguer IV | Cedida

L’institut Ramon Berenguer IV de Cambrils va celebrar, la setmana passada, la 3a edició del Museu de les Matemàtiques, organitzat pel Departament de Matemàtiques i l’alumnat de 4t d’ESO. Els grups de 6è de primària de les escoles Joan Ardèvol, Marinada i La Bòbila van tenir l’oportunitat de visitar-lo i participar en les nombroses activitats preparades.

Els alumnes van poder conèixer la màquina de Galton, les torres de Hanoy, la banda de Möbius o l’habitació d’Ames; van construir les cúpules de Leonardo da Vinci, van fer Matemàgia, i van jugar amb laberints matemàtics de bucles sense sortida. També van reconèixer, d’una altra manera, coses que ja sabien una mica: el trencaclosques de la descomposició factorial, el desplegament dels cossos geomètrics, el teorema de Pitàgores líquid, i fins i tot nocions d’àlgebra a partir de petits cubs.

La visita finalitzava amb la construcció d’una cúpula gegant, que havien experimentat prèviament a petita escala. D’aquesta manera tan engrescadora, els alumnes de primària van aprendre una mica més sobre l’apassionant món de les matemàtiques, jugant i descobrint per si mateixos. La iniciativa del Museu es complementa amb la Setmana de les Matemàtiques que es durà a terme properament a l'institut Ramon Berenguer IV del 8 al 12 d’abril.

Alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV van muntar diferents experiments matemàtics

 

Comenta aquest article