Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

Es presenten els set candidats de la llista de Primàries Cambrils (Cambrils per la República)

En aquests moments la llista de Primàries té 327 votants inscrits i aquest proper dissasbte 23 de febrer triaran el cap de llista de la formació

Per Lluís Rovira i Barenys

Els set candidats. D'esquerra a dreta: José Manuel Sánchez, Àngel Cabré, Núria Buira, Albert Oller, Josep M. Riba, Tere Recasens i Froilán Olesti amb el cartell dels 300 votants inscrits a Primàries que s'havia assolit aquest divendres
Els set candidats. D'esquerra a dreta: José Manuel Sánchez, Àngel Cabré, Núria Buira, Albert Oller, Josep M. Riba, Tere Recasens i Froilán Olesti amb el cartell dels 300 votants inscrits a Primàries que s'havia assolit aquest divendres | Lluís Rovira i Barenys

La candidatura de Primàries Cambrils va fer un nou pas, aquest passat divendres al vespre al Centre Cultural, amb la presentació pública dels set candidats que opten a encapçalar la llista electoral que es presentarà a les eleccions municipals del proper mes de maig. Aquest divendres, a més, va ser el dia en que es va arribar als 300 votants inscrits en aquest projecte electoral republicà. Aquest matí, la xifra de votants inscrits ja arriba als 327 i continua oberta a la pàgina de Primàries Catalunya.

Set candidats opten a encapçalar la llista

Rosa Maria Vilella va ser l'encarregada de presentar l'acte i explicar que hi ha un grup d'unes 25 persones que estan treballant des de fa setmanes i que es reuneixen cada dimecres en tasques d'organització de la llista. Es volia arribar a la fita mínima dels set candidats, un terç dels components de la llista, per tal que s'oferís un ampli ventall de possibilitats. Aquest proper dissabte 23 de febrer serà el dia en el que els votants inscrits a Primàries Cambrils faran efectiu el vot per triar el cap de llista de la formació. Es podrà votar des d'un fins a la totalitat dels candidats. D'altra banda, el nom de la llista electoral serà el de Cambrils per la República.

Els set candidats, col·locats dalt de l'escenari del Centre Cultural, van disposar de tres minuts per a fer la seva presentació. Els set candidats són: Núria Buira Clua, Àngel Cabré Puerto, Froilán Olesti Rayo, Albert Oller Pujol, Teresa Recasens Simó, Josep M. Riba Sarrà i José Manuel Sánchez Berna. Tots set van fer èmfasi que la feina a fer és un treball d'equip i que el fet que vagi un o altra al capdavant de la llista serà el de menys. Un cop s'hagi confeccionat la llista, els votants de Primàries estan emplaçats a elaborar el programa electoral amb el que s'anirà a les properes eleccions municipals.

Lluís Gibert:"A partir de l'1-O, dia en què vam defensar les urnes, vam canviar"

L'acte va comptar amb la presència de l'advocat reusenc Lluís Gibert, un dels impulsors del procés de Primàries a Catalunya. Gibert va explicar que aquest projecte de Primàries va agafar més volada des que el passat mes d'agost l'ANC hi va donar suport i va dir que era inaudit que a Cambrils el projecte arrenqui amb més de 300 persones com a votants. Gibert va explicar que la primera idea de Primàries era la de "concentrar el vot. A les eleccions del 21 de desembre de 2017 ens vam fer una idea de com estava el vot als diferents pobles de Catalunya i vam veure que si es concentrava el vot independentista i republicà es podia guanyar arreu".

Lluís Gibert també va apel·lar al canvi de mentalitat de la gent que vol la independència de Catalunya, "a partir de l'1-O, dia en què vam defensar les urnes, vam canviar. Per què no podem triar nosaltres els representants? Però els partits polítics no estan per la feina. La política l'hem de fer entre tots". Gibert va reflexionar del fet que els representants polítics havien decidit aturar el procés i "això ens va fer replantejar si aquest és el procediment que volíem. La gent ja té assumit que vol canviar les coses". Lluís Gibert ha batejat tot aquest moviment, com a "Revolució Cultural Catalana".