Cultura

L'Ermita acull el concert del cor asturià San Andrés Sergio Domingo de El Entrego

Per Marcel Blàzquez



Els membres del cor asturià San Andrés Sergio Domingo, el passat divendres
L’ermita de la Mare de Déu del Camí es va omplir el passat divendres per escoltar el cor asturià San Andrés Sergio Domingo, de la localitat de El Entrego, a la vall minera del riu Nalón. Aquest concert era el segon del cicle de cant coral organitzat per la Coral Verge del Camí de Cambrils, que des de fa diversos anys programa diversos concerts entre els mesos de novembre i desembre.

El cor asturià, format només per homes, va interpretar un repertori que va començar amb peces sacres i també de cors d’òpera i va anar prenent un caire més de cançó tradicional asturiana, on van destacar algunes tonades populars molt característiques interpretades per diferents solistes. La direcció del cor va anar a càrrec de Santiago Novoa que es va adreçar contínuament al públic realitzant explicacions sobre la interpretació de les diferents peces, explicacions que van ser acollides gratament pel públic gràcies al caràcter desenfadat i comunicador del director asturià.

Al final del concert, els responsables dels cors cambrilenc i asturià, així com també la regidora de Cultura –Neli Queral– van realitzar un intercanvi d’obsequis –cal recordar que el cor actuava convidat per la coral cambrilenca, que ja havia realitzat una gira per Astúries convidada pel cor asturià–. Finalment, el concert es va cloure amb el públic dret i amb el cor cantant “Asturias patria querida”, seguit per molts dels espectadors, entre els quals hi havia una nombrosa representació d’asturians residents a la nostra zona.

El cor asturià ja havia actuat el dia abans a l’ermita de Sant Antoni de Riudoms i el dissabte ho va fer a l’església de Sant Mateu de Riudecanyes. També van aprofitar per visitar les ciutats de Reus i de Tarragona, acompanyats sempre per membres de la Coral Verge del Camí que van fer d’amfitrions durant tots els dies de la visita de la coral asturiana.

Comenta aquest article