Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició «Tarragona sota el mar», una mostra fotogràfica de la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona

Per Berta Ruiz

Detall de la maqueta del parc subaquàtic de Tarragona
Detall de la maqueta del parc subaquàtic de Tarragona | Berta Ruiz

La Torre del Port acollia, ahir al vespre, l'acte d'inauguració de l'exposició "Tarragona sota el mar". És una mostra de fotografies dels socis de la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona, que mostra la vida que hi ha al Parc Subaquàtic de Tarragona. L’entitat ha estat pionera en la introducció del busseig esportiu a Catalunya, alhora que contribueix de manera singular a l’estudi i conservació del fons marí de Tarragona.

Parc subaquàtic de Tarragona amb 250 espècies catalogades

L'acte d'inauguració va anar a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el regidor de Cultura –Lluís Abella–, el president de la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona –Manel Salcedo–, el director dels Serveis Territorials de Cultura –Jordi Agràs– i el director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí. Segons va presentar Lluís Abella, "l'exposició "Tarragona sota el mar" submergirà als visitants de la Torre del Port a la vida subaquàtica, a través de les excel·lents imatges captades dins del perímetre d'unes instal·lacions úniques a tot l'Estat espanyol com és el parc subaquàtic de Tarragona. Des de 1994, el parc –ubicat a l'escullera del dic de Llevant del Port de Tarragona– és gestionat per la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona. El seu treball ha contribuït a l'estudi i conservació del fons marí de Tarragona. Té una capacitat màxima de 100 bussejadors a l'hora i la zona és prou àmplia per descobrir embarcacions enfonsades i condicionades com el "Dragonera", gran vaixell de càrrega de 65 metres d'eslora. També s'hi troben algunes estructures concebudes per actuar com a biòtop de més de 250 espècies de peixos catalogades".

46.000 metres quadrats de parc subaquàtic

Per la seva part, el president de l'entitat –Manel Salcedo– va explicar a revistacambrils.cat, que "l'exposició va néixer ara fa un any al Port de Tarragona, hi ha passat per la Generalitat i també per Vila-seca. El parc subaquàtic de Tarragona –de 46.000 metres quadrats– té 25 anys i, avui en dia, és la part de Tarragona on hi ha més peix. Les fotografies de l'exposició estan fetes pels capbussadors del club. Des de l'entitat gestionem l'accés a capbussadors, investigadors, membres i cossos de seguretat, etcètera. Molts d'ells tenen la seva part professional de rescat i també la part lúdica de fer fotografies".

L’exposició es podrà visitar els caps de setmana a la Torre del Port fins el 24 de març. Està organitzada pel Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils i s’emmarca en el programa d’activitats de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils.

A dalt, fotografies de l'exposició i, a sota, un moment de l'acte d'inauguració

 

Comenta aquest article