Cultura

Fotografia

S’inaugura una exposició fotogràfica sobre els atemptats terroristes del 2017 a Cambrils i Barcelona

L’exposició fotogràfica “BCN DOL. L’atemptat 17.08.2017” es va inaugurar aquest passat dimarts 12 de febrer i es podrà visitar fins el 24 d’abril al Jardí del Palau Robert

Per Maria Vidal

Imatge de l'acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica
Imatge de l'acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica | Maria Vidal

Aquest passat dimarts 12 de febrer es va inaugurar l’exposició fotogràfica “BCN DOL. L’atemptat 17.08.2017”, que rememora en imatges els atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017. L’acte va tenir lloc al Jardí del Palau Robert de Barcelona, on es podrà visitar l’exposició fins el proper 24 d’abril.
BCN DOL consisteix en una exposició de 21 grans fotografies que mostren escenes dels moments o dels dies posteriors a l’atemptat. Els autors són diversos fotoperiodistes que formen part del Sindicat de la Imatge UPIFC. Els encarregats de presentar l’acte van ser Miquel Martín Gamisans, Secretari de Difusió de la Generalitat; Lluís Salom, secretari del Sindicat de la Imatge; Roser Vilallonga, en representació dels fotoperiodistes i l’actual conseller d’Interior, Miquel Buch.

Lluís Salom va reivindicar la proximitat de la feina que fan els fotoperiodistes “estan a l’alçada de la societat que pertanyem i el país que volem”. Per la seva part, Roser Vilallonga va demanar el recolzament de les institucions “per seguir fent un periodisme lliure, valent i veraç com fins ara”, mentre que Buch va afirmar que l’exposició ajuda a no oblidar i serveix “per retre un homenatge a les víctimes, a la resposta democràtica de la ciutadania i a totes les persones que hi van treballar”. Finalment Buch, aprofitant que el 12 de febrer coincidia amb l’inici del judici als presos polítics, va recordar la tasca de l’anterior conseller d’Interior, Joaquim Forn.
L’acte inaugural va comptar també amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, l’excap de comunicació dels Mossos d’Esquadra, Patrícia Plaja, així com també diferents intendents dels Mossos d’Esquadra en representació d’aquest cos.

L'exposició està instal·lada al Palau Robert de Barcelona (Cedida)
Un moment de parlament a càrrec del conseller d'Interior, Miquel Buch (foto: Maria Vidal)

 

Comenta aquest article