Informació general

Se celebren els actes més tradicionals i populars de la Festa Major de la Immaculada

Per Berta Ruiz



Moment de l'actuació del Ball de Bastons de Cambrils a la sortida de la missa major
Durant aquests dies s'han celebrat els actes de la Festa Major de la Immaculada. El divendres dia 8, el dia central de la Festa Major en honor de la Immaculada Concepció, es van fer els actes més tradicionals i populars entorn a aquesta festivitat. Tot i que el dia no va acompanyar molt –durant bona part del matí va amenaçar pluja, feia molt de fred i vent– molts cambrilencs van assistir a la tradicional missa major a la parròquia de Santa Maria.

Quan la gent s'anava aplegant a la plaça van caure algunes gotes, fet que va provocar que s'haguessin d'aixoplugar els gegants a sota dels balcons d'algunes cases de la plaça. Després d'uns minuts plovent, es va poder prosseguir la festa. Al finalitzar la missa, a la plaça de l'Església es va fer la tradicional ballada de gegants, amb els gegants vells (Camí i Pere), els gegants del Setge (l'Ermengol, la Magdalena, el Marquès de Los Vélez i el Cabo Quiñones) i els nanos de la Colla Gegantera Tota l'Endenga. A la ballada també s'hi van sumar el Ball de Bastons de Cambrils.

Després de la ballada a la plaça de l'Església de Santa Maria, la comitiva de gegants i nanos de la Colla Tota l'Endenga es va dirigir fins a la plaça d'Espanya, on els Amics de la Sardana de Cambrils també van amenitzar la jornada amb una ballada de sardanes.

Teatre, espectacles i música

El dia abans, dijous 7 de desembre, al vespre, el Palau Municipal d'Esports va ser l'escenari de la representació de l'obra Lorca eran todos, dirigida per Pepe Rubianes, un homenatge a la figura del gran poeta Federico García Lorca, en la qual hi van participar onze actors –Eloi Benet, Mariam Bermejo, Xesús Brañas, Laura Galán, Alejandra Jiménez, Esteban Labari, Jonatan Minaya, Maite Molina, Emili Pere, Silvana Pérez i Ainhoa Roca–, que donen vida a diferents personatges reals que van viure al costat de Federico García Lorca durant els seus últims dies, abans que fos afusellat pels feixistes.

El divendres dia 8, també es va fer l'espectacle de teatre infantil per als més petits Peret Pintor, de la Factoria Mascaró. I el dissabte 9 a la nit, al Palau Municipal d'Esports, es va fer un concert de música hip-hop a càrrec dels grups Falsalarma, Solo los Solo i Utopya Crew, entre d'altres.

Mercats de Nadal

Des del passat dimecres dia 6 fins ahir diumenge dia 10, també van estar instal·lats els dos mercats de Nadal de Cambrils. A la Vila, a la plaça d'Espanya, la Fira Regal de Nadal, organitzada per l'Associació de Comerciants Vilacentre. I a la Platja, a la plaça de Catalunya, el Mercat de Nadal organitzat per la Unió de Botiguers.

Comenta aquest article