Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Ocupació

Nou Pla d'Ocupació Municipal a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'uns treballadors contractats a través dels plans d'ocupació
Imatge d'arxiu d'uns treballadors contractats a través dels plans d'ocupació | Cedida

Amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obrirà en breu el Pla d’ocupació municipal (POM) de 2019. A aquest Pla, el consistori hi destinarà enguany prop de 530.000 euros. Amb aquests diners, l’Ajuntament preveu contractar una quarantena de veïns del municipi en situació d’atur, d'acord amb criteris socioeconòmics.

Els veïns interessats a participar en aquesta convocatòria podran presentar les seves sol·licituds del 15 de febrer a l’1 de març (inclòs), a les oficines d’atenció ciutadana, situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Les bases es poden consultar a la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

El consistori reservarà una quota de les places a la contractació de veïns amb discapacitat, per evitar el risc d’exclusió social d’aquest col·lectiu, que té problemes per accedir al mercat laboral. Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos, fent tasques de manteniment de mobiliari urbà, neteja d’espais públics i d’espais naturals i de suport administratiu.

Actualment, la taxa d’atur a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és del 9%, segons dades del gener de 2019. Tot i que la taxa d’atur al municipi és inferior a la del conjunt de Catalunya (11,75%) i de l’Estat espanyol (14,45%), el consistori creu que “representa un volum d’aturats a considerar (386), perquè pateixen les conseqüències d’aquesta situació” i, per aquest motiu, ha programat per al 2019 la continuïtat del Pla d’ocupació municipal, tal com ha argumentat el regidor d’Hisenda, Frederic Escoda. A l’hora de seleccionar els contractats, però, l’Ajuntament donarà prioritat «als més vulnerables, a aquells que tenen greus dificultats familiars i econòmiques i aquells que tenen una edat avançada”, segons ha precisat Escoda.