Cultura

Exposició

Una exposició fotogràfica al Jardí del Palau Robert recordarà els atemptats terroristes del 2017 a Barcelona i Cambrils

Per Redacció

Una de les imatges de l'exposició fotogràfica sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils
Una de les imatges de l'exposició fotogràfica sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils | Ferran Nadeu

El Sindicat de la Imatge UPIFC presentarà una selecció de 21 fotografies sobre els atemptats terroristes de l’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils a l’exposició “BCN DOL. L’atemptat 17.08.2017”, que es podrà visitar del 12 de febrer al 24 d’abril al Jardí del Palau Robert. El secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans inaugurarà l’exposició el 12 de febrer, a les 13 hores, al Jardí del Palau Robert. També hi assistirà el director general de Difusió, Jordi del Río.

Aquest reportatge col·lectiu de fotògrafs del Sindicat vol retre homenatge a les víctimes dels atemptats i també fer un reconeixement a la resposta democràtica de la ciutadania. Les fotos recorden la trista jornada del 17 d’agost de 2017 a Barcelona amb l’atropellament, la brutal envestida amb la tècnica del vehicle-ariet, a vianants d’arreu del món que passejaven tranquil·lament per la Rambla de  Barcelona en aquell trist dia d’estiu. Un atemptat brutal, amb una llarga llista de morts i ferits, en plenes vacances d’estiu, reivindicat per Estat islàmic.
 
La selecció de fotografies que es mostren forma part del núm. 66 de “L'Agenda de la Imatge”, publicació del Sindicat de la Imatge UPIFC que té per objectiu difondre i potenciar els projectes fotogràfics dels seus afiliats i afiliades. L’exposició, comissariada per Paulina Flores i Manel Sanz, compta amb imatges dels següents fotògrafs/fotògrafes d’entre els 24 que han participat en l’obra col·lectiva: Jordi Boixareu, Jordi Borràs, Dani Codina, Àngel García, Ferran Nadeu, Charlie Pérez, Alberto Tallón, Josep Lluís Vecino i Roser Vilallonga.

Comenta aquest article