Societat

Robòtica

Un equip de robòtica del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer guanya el primer Premi als Valors First Lego League

Es tracta dels integrants de l’equip Standbots, alumnes de l’escola que participen en l’activitat extraescolar de robotica

Per Redacció

Foto de l'equip del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que va participar al concurs
Foto de l'equip del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que va participar al concurs | Cedida

Un equip d’alumnes de secundària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que realitzen l’activitat extraescolar de robòtica van participar, el passat dissabte, a la First Lego League celebrada al Palau de Congressos de Tarragona. Es tracta dels integrants de l’equip Standbots, format per: Núria Coronado, Adrià Montes, Daniel Ortiga, Josep Gironés, Oriol Salat, Àlex Gutiérrez i Ferran Rubio amb el preparador Víctor Maixé. Els participants van haver de presentar un projecte científic i programar un robot autònom capaç de resoldre un seguit de missions. Finalment, l’equip del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer assolia el Primer Premi als Valors First Lego League.

La robòtica és una de les apostes educatives del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. Per això, tot l’alumnat de primària i secundària treballen robòtica en horari lectiu. A més, aquells alumnes que així ho desitgen poden ampliar els seus coneixements en aquesta assignatura a través d’una activitat extraescolar dedicada a l’alumnat d’ESO que té lloc els divendres a la tarda.

Més de 500 alumnes participen en l’esdeveniment tecnològic

La First Lego League és una competició internacional dirigida a alumnes de secundària i de primària. Més de 500 alumnes omplien aquest dissabte el Palau de Congressos de Tarragona per participar en la vuitena edició d’aquest esdeveniment que posa a prova els joves enginyers, que han de treballar en equip per resoldre els problemes que els proposa la prova. En aquesta ocasió, el repte –anomenat Into Orbit– es va centrar en la proposta de solucions innovadores que facilitin la vida a l’espai. Els futurs enginyers participants van demostrar les seves habilitats tecnològiques, controlant els nervis i presentant la proposta en la que han treballat en els darrers mesos. Finalment, el primer premi se’l va endur l’equip Legomaster, format per participants d’altres edicions de l’institut Roseta Mauri.