Societat

Commemoració

La figura del Cardenal de la Pau centra la diada del DENIP al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte de celebració del DENIP, ahir a la tarda a l'edifici Vedruna, amb l'alumnat de secundària
Un moment de l'acte de celebració del DENIP, ahir a la tarda a l'edifici Vedruna, amb l'alumnat de secundària | Berta Ruiz

Ahir, 30 de gener, es va commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP). Un any més, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer es va sumar a aquesta efemèride que recorda l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. El DENIP propugna una educació en la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. Enguany, coincidint amb l'Any Cardenal Vidal i Barraquer –el Cardenal de la Pau–, els alumnes del centre s'han centrat especialment en conèixer la figura d'aquest cambrilenc il·lustre que durant tota la seva vida va esmerçar esforços en pro de la pau i de la concòrdia, fins i tot en els moments més convulsos i conflictius.

L'alumnat de Primària va fer la seva celebració a l'edifici de La Salle al matí, mentre que els alumnes d'Infantil i de Secundària ho van fer a la tarda. En aquesta darrera part protagonitzada per l'alumnat més gran del centre, hi va haver un espai per a la música amb l'actuació d'un grup d'alumnes que van tocar i cantar la cançó Imagine de John Lenon. Després es va fer la lectura d'un escrit de Ramon Muntanyola sobre la figura del Cardenal Vidal i Barraquer i es va decorar un mural amb dibuixos i reflexions. Finalment, es va cloure l'acte amb la cançó Heal the World.

 

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades