Informació general

Parcs

Cs reclama una política de parcs i jardins que tingui en compte a les persones al·lèrgiques

Per Redacció

Imatge d'arxiu del Parc del Pescador
Imatge d'arxiu del Parc del Pescador | Berta Ruiz

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) Cambrils –Imanol Rico– reclamarà al govern local que "tingui en compte les al·lèrgies dels veïns a l'hora de dur a terme la seva política de parcs i jardins i nous projectes i aposti per plantar espècies d'arbres que afectin el menys possible a la població al·lèrgica".

En una moció que presentarà al ple ordinari del proper divendres 1 de febrer, el portaveu municipal de Cs adverteix que segons un estudi de l'Organització de les Nacions Unides per l'Alimentació (FAO), "cada cop, augmenten més les al·lèrgies en les poblacions urbanes provocant asma, rinitis, conjuntivitis, dermatitis i fins i tot anafilaxi" a causa del "pol·len d'arbres, arbustos, matolls i herbes que afecten les persones que són sensibles". A això, cal sumar que "els arbres que més es planten en zones urbanes són espècies al·lergògenes conegudes per la gran quantitat de pol·len que produeixen". Per això, Rico ha demanat "apostar per espècies que millorin la qualitat de vida de persones al·lèrgiques al pol·len a Cambrils".

Protocol per detectar connexions il·legals a la xarxa elèctrica

D'altra banda, Ciutadans també presentarà una iniciativa per tal que l'Ajuntament –amb l'ajut de les associacions veïnals– elabori un protocol per detectar els casos de connexions il·legals a la xarxa elèctrica. L'objectiu és que inclogui mesures urgents d'actuació per evitar accidents o incendis.

Comenta aquest article