Cultura

Música

Espectacle d'òpera a la Cripta amb la soprano Núria Esquius i el pianista Eladi Dalmau

Per Josep Maria Ferrando

Núria Esquius i Eladi Dalmau van protagonitzar el concert d'aquest passat diumenge a la Cripta de l'Ermita
Núria Esquius i Eladi Dalmau van protagonitzar el concert d'aquest passat diumenge a la Cripta de l'Ermita | Josep M Ferrando

La Cripta de l’Ermita va acollir, aquest passat diumenge al vespre, l’espectacle-concert Trastocats per l'Òpera, una experiència musical i escènica protagonitzada per l’actriu-soprano Núria Esquius acompanyada al piano per Eladi Dalmau. La soprano Núria Esquius, davant d'una Cripta gairebé plena, va desplegar tot el seu talent per oferir un espectacle operístic que enllaçava també la interpretació, amb l’objectiu de fer arribar a l’espectador un millor coneixement del gènere operístics.

Amb el fil conductor d’un fictici professor de cant, “El Gordito”, Núria Esquius va cantar – i interpretar – dotze àries d’òperes molt conegudes, centrades moltes d’elles en els sentiments de l’amor i el desamor dels seus personatges. I una de les iniciatives essencials de l’espectacle és que abans de cada ària la soprano transmet amb les seves paraules encisadores - i buscant la complicitat del públic - l’argument de l’òpera i del fragment en concret que canta. Entre les àries més conegudes que va interpretar hi havia  L’amour est un oiseau rebelle, de Carmen de G. Bizet; Oh mio babbino caro de l’opera Gianni Schicchi de G. Puccini; o In uomini, in soldati de l’opera Cossi Fan Tutte de W. A. Mozart. Tot plegat un espectacle de música i cant de gran nivell, de nou, a la Cripta.

Comenta aquest article