Informació general

Salut

L'Ajuntament realitza una enquesta a la població per elaborar el Pla Local de Salut

Per Redacció

Imatge de l'Hospital Lleuger de Cambrils
Imatge de l'Hospital Lleuger de Cambrils | Berta Ruiz

La regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils ha iniciat el procés d’elaboració del Pla Local de Salut amb una enquesta adreçada a les persones a partir de 15 anys que viuen al municipi. El qüestionari, totalment anònim i confidencial, és la primera fase i servirà per conèixer els estils de vida i hàbits de la població. La col·laboració dels veïns i veïnes és fonamental per poder conèixer l’estat de salut dels i les habitants de Cambrils i promoure així la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, i per aquest motiu l’Ajuntament ha fet una crida a la població a participar en aquest qüestionari.

L’enquesta es pot trobar de manera física als diferents equipaments de Cambrils (centres cívics, Biblioteca, Casal de la Gent Gran, Centre Cultural, Centre l’Estudi – Ateneu juvenil i al propi Ajuntament) i a internet mitjançant l’enllaç https://www.research.net/r/CambrilsSalut o un codi QR.

Els objectius del Pla Local de Salut

Des de la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils s’ha detectat la necessitat d’elaborar un Pla Local de Salut, des d’una perspectiva global integradora que doti la ciutat d’entorns socials, laborables i de lleure més segurs i saludables.

Els objectius del Pla Local de Salut Cambrils es poden dividir en tres grans àmbits. El primer és el coneixement, que fa referència al desenvolupament de canals i estratègies d’obtenció i difusió d’informació relativa a la salut en el municipi. El segon són les sinergies, per a millorar l’eficiència en la coordinació i gestió de recursos existents. I el tercer objectiu és la creació, pel que fa a la capacitat de generar iniciatives que impactin significativament la salut de la ciutadania.

Un Pla Local de Salut és una eina imprescindible per planificar les futures actuacions en promoció, prevenció i protecció de la salut dels cambrilencs i cambrilenques.

És una eina útil i viva, multidisciplinària i interdisciplinària, que atén al concepte de la salut a totes les polítiques (STP) i potenciadora del la idea de salut, entesa de manera positiva, apartant-la del concepte de malaltia i apropant-la a tot allò que l’Ajuntament pot fer per proporcionar benestar (física, mental o social) a la ciutadania.

En aquesta línia, el Pla incideix en eixos com els hàbits i estils de vida saludable, la salut mental, la salut sexual i afectiva, l’exclusió social, el medi ambient, la mobilitat, la seguretat alimentària i la protecció de la salut, entre altres, amb accions ordenades i concretes.

Comenta aquest article