Esports

Escalada

El rocòdrom del parc del Pinaret ja està en funcionament

Per Redacció

La reobertura del rocòdrom es va fer el passat dissabte
La reobertura del rocòdrom es va fer el passat dissabte | Berta Ruiz

El Centre Excursionista de Cambrils–en coordinació amb l’Àrea d’esports de l’Ajuntament– va fer l'acte de reobertura del rocòdrom del Parc del Pinaret, el passat dissabte al matí. Es va organitzar una jornada de portes obertes on els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer i, fins i tot, provar aquesta singular instal·lació, així com trobar-se amb d'altres persones interessades i rebre informació tècnica i d'interès sobre el rocòdrom i sobre el Centre Excursionista.

La reobertura d'aquesta instal·lació és important ja que es tracta de l'únic rocòdrom exterior que reuneix els requisits perquè s'hi puguin realitzar competicions oficials a la zona i perquè puguin entrenar-hi tant escaladors amb experiència com novells. Consta d'un tòtem de 15m i més de 12 vies per a l'escalada amb diferents graus de dificultat, del 4 al 7, distribuïdes en quatre cares, amb un total de 300m2.

Durant aquest acte de presentació hi va haver un degoteig ininterromput d’assistents des de primera hora, fins al punt d’ampliar els horaris previstos. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa –Camí Mendoza– i el regidor d’Esports –Josep M. Vallès–, que juntament amb el coordinador de la secció d’escalada del Centre Excursionista de Cambrils –Joan Solé– van dirigir unes paraules al públic assistent. Tots dos van destacar la rellevància de l’esdeveniment per a Cambrils i per als amants de l’escalada, així com la culminació de la feina realitzada per uns i altres, no mancada d’entrebancs, durant molts anys.

Des de l'Àrea d'Esports i l'entitat es va destacar la bona acollida de la jornada. A banda, des del Centre Excursionista també es va voler agrair la col·laboració de l'hipermercat Esclat que va oferir un esmorzar als assistents.

El Centre Excursionista gestionarà la instal·lació

A partir d'ara, el Centre Excursionista s’ocuparà de gestionar aquesta instal·lació municipal. Pel que fa els horaris d’obertura del Rocòdrom, inicialment estarà obert els dimarts i els dijous de les 18h a les 22h. Es preveu que els horaris es puguin ampliar a mida que la secció d’escalada augmenti en nombre de participants. Els requisits i condicions d’ús estan disponibles al web del Centre Excursionista, a la seva pàgina de Facebook i a les instal·lacions del Rocòdrom.

Imatge del rocòdrom del parc del Pinaret

 

Comenta aquest article