Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

El procés de Primàries a Cambrils aprova el reglament que regirà l'elecció dels membres de la llista electoral

A dia d’avui, a Cambrils hi ha registrats més de 200 electors que podran participar en aquestes eleccions primàries

Per Redacció

Un moment de l'assemblea de Primàries celebrada aquest passat divendres al Centre Cultural
Un moment de l'assemblea de Primàries celebrada aquest passat divendres al Centre Cultural | Cedida

El projecte de Primàries a Cambrils continua endavant. Aquest passat divendres 18 de gener es va celebrar una assemblea general en la que els electors registrats van debatre sobre diferents aspectes del Reglament que ha de regir l'elecció dels membres de la llista que des d’aquest espai es presentarà a les eleccions municipals del proper mes de maig. Un cop debatudes i aprovades les esmenes presentades, el Reglament es va aprovar per unanimitat de tots els assistents.
A partir d’aquest moment, doncs, ja es poden començar a inscriure via web (www.primariescatalunya.cat) les persones que vulguin ser candidats de Primàries. Segons el Reglament aprovat aquest divendres passat, hi haurà d’haver un mínim de 7 candidats inscrits per tal de poder tirar endavant el procés electoral. El termini d’inscripció de candidats finalitzarà el dijous 7 de febrer. Pot ser candidat tot ciutadà que compleixi amb els requisits establerts als articles 177 i 178 de la LO 5/1985 del Règim Electoral General i que, a més, acceptin, signin i respectin el Compromís ètic i el Segell republicà. Aquest és un aspecte especialment rellevant, ja que un dels principis que regeixen aquestes eleccions primàries és “Que permeti la integració de la pluralitat d’iniciatives compromeses amb la República Catalana i el mandat del primer d’octubre.”

Més de 200 electors a Cambrils

A dia d’avui, a Cambrils hi ha registrats més de 200 electors que podran participar en aquestes eleccions primàries. Tal com s’estableix al reglament aprovat, poden ser electors totes les persones residents a Cambrils de 18 o més anys el dia de les eleccions municipals. Per poder ser elector només cal accedir al web www.primariescatalunya.cat i registrar- s’hi com a tal. Posteriorment, tots els electors hauran de validar la seva inscripció de manera presencial, ja sigui el mateix dia de les votacions (23 de febrer) o amb anterioritat els dies i hores que s’anunciaran convenientment.
Un altre aspecte rellevant i definidor del caràcter obert, inclusiu i participatiu de Primàries Catalunya és que els electors no només escullen els membres de la llista, sinó que també participen activament en l’elaboració del programa electoral. Aquest procés es durà a terme un cop siguin proclamats els candidats (25 de febrer).
Per tal d’augmentar el número d’electors registrats, es començaran a fer accions per donar més visibilitat a aquest projecte i fer-lo arribar a tota la ciutadania de Cambrils. Amb aquest objectiu Primàries Cambrils és present a les xarxes socials (a Twitter @primarcambrils, a Facebook    Telegram t.me/primariescambrils) i a partir d’ara també al carrer.

Comenta aquest article