Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Telecomunicacions

IDETSA signa un préstec amb el BBVA per realitzar un nou desplegament de fibra òptica a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Imatge de l'acord entre l'empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (IDETSA) i l’entitat financera BBVA
Imatge de l'acord entre l'empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (IDETSA) i l’entitat financera BBVA | Cedida

L’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (IDETSA) i l’entitat financera BBVA han formalitzat un préstec de 400.000 euros que permetre a IDETSA ampliar el desplegament de la fibra òptica al nucli de l’Hospitalet de l’Infant; i disposar de recursos per continuar aquest desplegament de la xarxa de telecomunicacions de nova generació per tot el municipi. Prèviament, el Consell d’Administració de IDETSA en data 6 de juny de 2018, va acordar acceptar la millor oferta de quatre entitats financeres al BBVA.

Alfons Garcia , en qualitat de president d'IDETSA i la directora de Relació de banca d'institucions del BBVA, Serena Díez, van signar el passat 18 de gener l’acord financer, gràcies al qual es podrà dotar de fibra òptica l’àrea de l’Hospitalet de l’Infant compresa entre el l’Auditori i la zona de l’Arenal aquest 2019, i així continuar amb l´extensió del servei per tot el municipi.

La xarxa de telecomunicacions de nova generació és operativa, des de l’any 2015, als polígons industrials Les Tàpies I i II. A finals de 2016, la fibra òptica va arribar ja al nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant, a l’àmbit situat entre el riu Llastres, la Via Augusta, la carretera de Móra a l’Hospitalet i la via del tren. I en abril de 2018, el servei es va estendre a una altra zona del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, a la zona que està limitada pels carrers Via Augusta, Masriudoms, Vandellòs, Jonquet, Passeig marítim- Plaça Marina, d’en Jaume II-Comte Prades i Llastres, fins a connectar amb el port esportiu.

«La connectivitat a alta velocitat s’ha demostrat que és un requeriment pràcticament indispensable per al desenvolupament econòmic del territori i constitueix un eix vertebrador bàsic de la societat del coneixement”, ha dit el regidor de promoció econòmica, Miguel Ángel Garcés, qui ha explicat que gràcies a l’oferta de fibra òptica «s’ha creat un pol d’atracció de noves empreses tecnològiques al polígon industrial». Per aquest motiu, en fases posteriors, ha argumentat el mateix regidor, IDETSA, com a operadora de telecomunicacions que presta el servei, té previst oferir fibra òptica als veïns i empreses de la resta del poble de l’Hospitalet i dels altres nuclis del terme municipal.

Actualment, Idetsa Operadora de Telecomunicacions té més de 500 clients. Els usuaris tenen a la seva disposició diversos paquets de servei en funció de les seves necessitats, que van des d’un paquet bàsic de 100MB simètrics fins a 450MB simètrics per navegar per Internet, fins a un servei complet que integra, a més de la connexió a Internet, altres productes de telecomunicacions, com la telefonia fixa i mòbil.