Esports

Rem

Mala maror per l'embargament de 12.500 euros del compte bancari als Vent d'Estrop

Ports de la Generalitat porta reclamant el pagament de tres embarcacions del club i finalment ha posat en marxa el procés per a fer l'embargament. El club reclama una solució a l'Ajuntament amb qui té subscrit un conveni des de fa anys

Per Lluís Rovira i Barenys

Embarcacions dels Vogadors Vent d'Estrop al Port de Cambrils
Embarcacions dels Vogadors Vent d'Estrop al Port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El Club de Vogadors - Vent d'Estrop es troba, actualment, en estat de xoc després de patir un embargament de 8.216,53 euros del seu compte bancari i, a més, tenir una amenaça d'embargament pendent per un valor de 4.244,75. És a dir, uns 12.500 euros que en bona part ja han volat del seu compte bancari per una execució que té l'origen en una reclamació de Ports de la Generalitat sobre el pagament de tres embarcacions del club pel concepte d'utilització del port. Vent d'Estrop, per la seva part, té un conveni amb l'Ajuntament per a l'ús d'aquest espai i després d'haver rebut els diferents avisos de Ports de la Generalitat reclamant el pagament de les tres barques i d'haver notificat aquests avisos a l'Ajuntament, no entenen com s'ha pogut arribar a aquest punt.

Taxes del 2016 i meitats del 2017

Ports de la Generalitat ha explicat a revistacambrils.cat que l'any 2008 l'Ajuntament de Cambrils va fer una sol·licitud a Ports de la Generalitat per "l'estada i l'atrac de dues embarcacions de rem a la zona de la nàutica popular del port de Cambrils, amb l'objectiu de fomentar l'esport nàutic entre els escolars de la vila. L'administració portuària va autoritzar l'activitat en termes de col·laboració". Ports de la Generalitat argumenta que "els darrers anys s'han anat incorporant fins a tres embarcacions de rem més, sense aportar la documentació requerida". Segons Ports, "vam detectar que aquestes embarcacions eren de titularitat privada i vam emetre les factures corresponents a les tres embarcacions noves per les taxes derivades de l'ús i aprofitament del domini públic" i que aquesta facturació reclamada per Ports i que no ha estat atesa pels Vogadors - Vent d'Estrop és la que s'ha embargat. Les factures corresponen a les taxes de l'any 2016 i el primer semestre de 2017. Ports de la Generalitat també diu que així ho estan fent altres col·lectius com són l'Arjau Vela Llatina i l'Escola de Vela del Club Nàutic.

Carles Anguera, president de Vent d'Estrop: "Volem una solució"

Des que l'embargament es va fer efectiu s'han succeït les reunions entre les diferents parts implicades. Fonts municipals han explicat a revistacambrils.cat que s'han mantingut reunions amb els representants de Ports per a trobar una solució a aquest problema. Els representants dels Vogadors també han mantingut diferents reunions amb l'Ajuntament, la darrera aquest passat divendres, per mirar de trobar una solució. Carles Anguera, president de Vogadors-Vent d'Estrop, ha explicat a revistacambrils.cat que "això ja fa un any que va. Volem una solució i l'Ajuntament, en la reunió d'aquest divendres, ens ha dit que en un termini d'unes dues setmanes estarà solucionat. Si finalment no se soluciona prendrem mesures de protesta que poden anar des de fer entrenaments a la plaça de l'Ajuntament a recollida de signatures. Farem el que faci falta". En la reunió d'aquest passat divendres hi eren presents l'alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor d'Esports, Josep M. Vallès. Anguera ha explicat que, amb anterioritat, ja havia mantingut reunions amb el regidor d'Esports "i sempre ens havia dit que miraria que tot se solucionés però, finalment, ens han embargat".

Carles Anguera també explica que "ens han cobrat per tres barques i Vent d'Estrop només en té dues. Ara bé, no n'haurien de cobrar per cap. Creiem que això és un tema institucional i la solució s'ha de trobar, també, des de les institucions. Sembla ser, segons ens van dir el divendres, que hi ha un compromís de no executar l'embargament dels 4.200 euros i pel que fa als 8.200 ja embargats, es podrien compensar a través de diferents fórmules. Sigui com sigui, a nosaltres no ens han de cobrar res". Anguera mostrava així la seva indignació, "el que ens han fet és molt fort. És insostenible. Han jugat amb els socis del nostre club".

Comenta aquest article