Esports

Futbol

El cambrilenc Albert Puig imparteix un seminari de futbol per a entrenadors noruecs a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Albert Puig en un moment d'unasessió teòrica del seminari, ahir, al Centre Cultural
Albert Puig en un moment d'unasessió teòrica del seminari, ahir, al Centre Cultural | Lluís Rovira i Barenys

Una trentena d'entrenadors de futbol noruecs participen en el seminari de formació que des d'aquest passat dimecres s'està impartint a Cambrils de la mà del cambrilenc Albert Puig, segon entrenador del New York City. Albert Puig compagina, des de fa anys, la seva tasca com a entrenador amb els seminaris de formació que imparteix arreu del món. Segons ha explicat a revistacambrils.cat, en els darrers anys ha impartit seminaris als Estats Units, Alemanya, Noruega, El Salvador, Japó, Colòmbia, ... entre d'altres estats. Precisament aquest seminari que s'imparteix ara a Cambrils s'havia d'haver fet l'estiu de l'any passat a Noruega on ja fa anys que el porta a terme de la mà de l'empresa noruega Tiki-Taka Academi. Es va haver d'ajornar pel fet que Albert Puig va fitxar, el passat mes de juny, com a segon entrenador del New York City.

Aquesta trentena d'entrenadors de futbol base i de competició noruecs fan estada a Cambrils durant aquests dies i compaginen classes teòriques, que se celebren al Centre Cultural, amb classes pràctiques al camp de futbol. Albert Puig agraeix a l'Ajuntament la cessió d'espais i al Cambrils Unió pel fet de poder practicar la teoria del seminari amb l'equip infantil A del club, durant aquests tres dies. Aquest seminari compta amb la participació d'Ismael Camenforte, actual preparador físic del New York City i expreparador físic del Barça B; Àlex Gómez, exdirector esportiu del Còrdova i Manu Lapuente, preparador físic d'equips professionals. Albert Puig té en ment, de cara al futur, fer de Cambrils la seu d'un seminari important de formació de futbol, una idea que està madurant i que podria posar en pràctica d'aquí pocs anys. Puig considera que el fet de celebrar-se el seminari a Cambrils suposa una bona promoció pera la nostra població i si finalment se celebrés el seminari que té en ment, suposaria un bon reclam turístic.

Segona temporada al New York City

Albert Puig afrontarà una nova temporada com a segon entrenador del New York City, a les ordres del míster Domènec Torrent. La lliga de futbol als EEUU encara no ha començat. Aquest proper mes de febrer iniciaran la pretemporada i el New York City farà la seva preparació a Abu Dabi i a Florida. A principis del mes de març començarà la temporada que s'allarga fins l'octubre. A continuació venen els play off i la final, que enguany està previst que se celebri el 15 de novembre. Aquest any passat el New York City va arribar a la semifinal de conferència i van ser eliminats per l'Atlanta, equip que finalment es va endur el campionat. Albert Puig defineix "d'experiència molt bona i interessant" la tasca que porta a terme a la banqueta de l'equip: "segueixo sumant experiència pel món. De moment tinc previst seguir sumant aquestes experiències uns quants anys més i, després, tornar cap a casa".

Comenta aquest article