Informació general

Formació

La jornada d'emprenedoria INN Cambrils proposarà un nou repte a l'alumnat de batxillerat i cicles formatius

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació de la jornada, ahir al matí, a l'Escola d'Hoteleria i Turisme
Un moment de la presentació de la jornada, ahir al matí, a l'Escola d'Hoteleria i Turisme | Berta Ruiz

La segona jornada d’emprenedoria INN Cambrils tindrà lloc a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils el proper dijous, 17 de gener, de les 9 a les 18 hores. Un total de 40 alumnes de batxillerat i cicles formatius dels quatre instituts de Cambrils estan convocats a la cita per resoldre un repte real del municipi amb la metodologia del fast Thinking Design. La jornada és una proposta sorgida l’any passat des de l’Escola d’Hoteleria i organitzada de manera transversal des dels departaments d’Ensenyament, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí, acompanyats del regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, van presentar la iniciativa, ahir en roda de premsa. L’objectiu és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements adquirits i les competències per fomentar la creativitat, el treball en equip i l’esperit emprenedor.

Tots els i les alumnes participants cursen les assignatures d’Economia, Economia de l’Empresa i Iniciativa Emprenedora. Les assignatures tenen relació amb l’objectiu de l’activitat proposada, ja que aquests ensenyaments incorporen competències, objectius, continguts i criteris d’avaluació de la formació orientats al desenvolupament i a la consolidació de l’esperit emprenedor, a l’adquisició de competències per a la creació i desenvolupament dels diversos models d’empreses, i al foment de la igualtat d’oportunitats i del respecte a l’emprenedor i a l’empresari, així com a la ètica empresarial.

Funcionament de la jornada

Els joves –alumnes dels instituts Ramon Berenguer IV, Cambrils, Mar de la Frau i l’Escola d’Hoteleria i Turisme–, es dividiran en vuit grups de cinc formats a l’atzar, barrejant alumnes de diferents centres educatius. Aquests equips hauran de treballar conjuntament per fer propostes en clau d’emprenedoria i desenvolupament econòmic per solucionar el repte plantejat, que consistirà en un problema del municipi,

L’activitat comptarà amb un conductor i diversos dinamitzadors, experts en la metodologia del fast Thinking Design. Al final de la jornada, el jurat votarà quina de totes les solucions és la més destacada, d’acord també amb els patrons metodològics. A més de l’alumnat que haurà de resoldre el repte, cal destacar la participació de més d’una vintena d’alumnes més, que ja porten mesos treballant en diferents aspectes de l’organització de l’esdeveniment com el protocol, el cartell o les acreditacions de la jornada.

Jornada que uneix "emprenedoria i formació"

En la presentació d'ahir, el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme –Jordi Jardí– va destacar la importància d'iniciatives d'aquest tipus que uneixen "emprenedoria i innovació" i que són una bona eina formativa per a l'alumnat. També va valorar el lligam que s'estableix entre l'alumnat de diferents centres i la suma de sinergies entre els centres, el professorat i els diferents departaments de l'Ajuntament implicats. Per la seva part, l'alcaldessa va posar en valor la bona acollida que ja va tenir aquesta jornada d'emprenedoria en la primera edició de l'any passat i va mostrar el seu suport a aquest tipus d'iniciatives que fomenten la formació i l'emprenedoria de l'alumnat.

Comenta aquest article