Cultura

Presentació

El Centre Cultural acollirà, demà, la presentació del llibre «L'etern retorn» d'Asmaa Aouattah

Per Redacció

Cartell de la presentació del llibre
Cartell de la presentació del llibre | Cedida
Demà divendres 11 de gener, a les 20 hores a la sala d'actes del Centre Cultural, tindrà lloc la presentació del llibre "L'etern retorn" d'Asmaa Aouattah. L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Cambrils, el presentarà Najat Driouech, diputada del Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana i filòloga, qui explicarà el context dels relats del llibre. Una selecció de contes amb històries de migrants del món amazic i marroquí amb una vida nova a Catalunya.
 
Asmaa Aouattah, l'autora del llibre, és llicenciada en filosofia per la Universitat de Fes del Marroc i exerceix en diverses activitats del món administratiu i de la docència com a experta en llengua amaziga (o berber), immigració i igualtat de gènere.
 
L'Etern Retorn és un recull de narracions breus on l'autora mitjançant un llenguatge viu, amb una expressivitat emotiva i sovint irònica, narra diverses experiències viscudes per ella mateixa o el seu entorn que mostren les sensacions i emocions de la persona immigrada quan arriba, retalls de la realitat del Rif natal o descripcions dels contactes i sorpreses que troba en la societat catalana, amb una gran dosi d'humanitat.

Una terra d'acollida

A Cambrils conviuen 96 nacionalitats diferents. Una diversitat de cultures que existeix a la majoria de municipis catalans i que configuren l'actualitat un país divers en què tothom es pot sentir de nacionalitat catalana, sense renunciar a les arrels.

Comenta aquest article