Informació general

Trànsit

La Policia Local se suma a la campanya del Servei Català de Trànsit per a l'ús de sistemes de seguretat passiva

Per Redacció

Campanya de controls de seguretat de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit
Campanya de controls de seguretat de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit | Cedida

El Servei Català de Trànsit juntament amb els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals ha engegat una campanya, del 7 al 13 de gener, per fomentar l’ús de sistemes de seguretat passiva, és a dir, el cinturó, el casc i els sistemes de retenció infantil. L’objectiu de la campanya és reduir les víctimes de trànsit i recordar la importància d’emprar aquests dispositius i fer-ho correctament. Per aquest motiu, durant aquesta setmana la Policia Local de Cambrils té planificats diferents controls de cinturó, casc i SRI (sistemes de retenció infantil).

Greus conseqüències

No portar el cinturó, els sistemes de retenció infantil o el casc és, juntament amb la velocitat i la conducció sota els efectes de l’alcohol i altres drogues, una de les principals causes de  lesions derivades dels accidents de trànsit.

La normativa

  • El cinturó de seguretat és obligatori per a tots els ocupants dels vehicles (pilot, copilot i seients del darrere), a tots els trajectes en vies urbanes i interurbanes.
  • No utilitzar el cinturó és una infracció greu i suposa una multa de 200 euros. Si l’infractor és el conductor, la sanció implica la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.
  • No utilitzar adequadament el cinturó de seguretat és una infracció greu, però no comporta pèrdua de punts.
  • Els menors amb una altura igual o inferior a 135 cm han d’anar als seients del darrere i han d’utilitzar sempre un sistema de retenció homologat adaptat a la seva talla i pes.
  • Els menors amb una estatura igual o superior a 135 cm poden utilitzar directament els cinturons de seguretat del vehicle, però es recomana continuïn fent servir un sistema de retenció infantil.
  • El casc és obligatori en tots els casos i per a tots els ocupants de motocicletes, vehicles de tres rodes, quadricicles, ciclomotors i quads.

Comenta aquest article