Societat

Festa de Reis

Els heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient ja són a Cambrils

Els enviats reials van desembarcar, ahir al migdia al port de Cambrils, per anunciar l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, el proper dissabte a les 18.30 hores

Per Berta Ruiz

L'arribada dels heralds reials va tenir lloc ahir al migdia
L'arribada dels heralds reials va tenir lloc ahir al migdia | Berta Ruiz

Ahir, a les dotze del migdia –molt puntuals– van arribar al Mollet del Rec del Port de Cambrils, els heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient. Uns enviats que van desembarcar i van saludar una gernació de persones congregades al llarg de la façana marítima. Van saludar tothom, va repartir molts caramels i ja van començar a recollir les primeres cartes per fer-les arribar a Ses Majestats. Els heralds es van enfilar a les seves carrosses i van anunciar que, ben aviat, Ses Majestats arribaran a Cambrils per portar els regals als xiquets i xiquetes de Cambrils.

Arribada per mar, el proper dissabte 5 de gener

Així doncs, els tres Reis d’Orient arribaran a Cambrils per mar el proper dissabte 5 de gener a les 18:30 hores. Per amenitzar l’espera a partir de les 18 hores hi haurà animació al port amb els Timbalers Cop de Cap. Un castell de focs artificials anunciaran l’arribada de Ses Majestats i seguidament s'iniciarà la gran cavalcada pels carrers i places del municipi. En arribar a la plaça de l’Ajuntament, es donarà la benvinguda a Ses Majestats –Gaspar, Melcior i Baltasar–, que faran la recollida de cartes, i s’oferirà una xocolatada a les persones assistents.

Repartiment casa per casa, des de fa més d'un segle

Com és tradicional a Cambrils des de fa més d’un segle, l’endemà dissabte, 6 de gener, els Reis d’Orient repartiran casa per casa els joguets i els regals als xiquets i xiquetes que ho hagin sol·licitat. El repartiment començarà per barri de la Parellada, la plaça del Pòsit i les urbanitzacions de Llevant i Ponent.

Com cada any, el programa de la Festa de Reis està organitzat per l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb la col·laboració de l’Ajuntament, entitats, empreses i voluntaris.

L’Apunt

PROGRAMA REIAL

Dimecres, 2 de gener

A partir de les 18.30 h, a la places de la Vila i del Pòsit, RECOLLIDA DE CARTES per part dels HERALDS DE SES MAJESTATS ELS REIS MAGS D’ORIENT

Organitza: Associació d’Antics Alumnes de La Salle i Departament de Festes.

Dissabte, 5 de gener

A partir de les 18 h, a les Escales Reials del Mollet del Rec, ANIMACIÓ amb els TIMBALERS COP DE CAP esperant l’arribada dels Reis d’Orient.

A les 18.30 h, a les Escales Reials del Mollet del Rec, ARRIBADA DE SES MAJESTATS ELS REIS MAGS D'ORIENT.  

Els Focs d’Artifici anunciaran l’arribada de Ses Majestats.

Seguidament s'iniciarà la GRAN CAVALCADA pels diferents carrers i places de la nostra vila.

A partir de les 19.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, XOCOLATADAper a tots els nens i nenes que vénen a donar la carta als Reis d’Orient.

A les 20,30 h, aproximadament, ARRIBADA DE LA CAVALCADA a la plaça de l’Ajuntament, i BENVINGUDAA SES MAJESTATS ELS REIS MAGS D’ORIENT.

Tot seguit RECOLLIDA DE CARTES de tots els nens i nenes, per part dels Reis d’Orient

Col·labora: Cambrils Societas Coqvinaria

Organitza : Associació d’Antics Alumnes de La Salle i Departament de Festes

Nota: en el cas de pluja en el mateix moment, la recollida de cartes es farà al Palau d’Esports – pavelló 1.

Nota: el magatzem dels Reis estarà al Palau d’Esports a partir de les 22h del dia 5 de gener i fins a les 01.30 h del dia 6 de gener. Entrada per la rotonda del Molí de les Tres Eres.

Diumenge, 6 de gener

A partir de les 9 h, REPARTIMENT DE REGALS.

Els Reis Mags repartiran casa per casa, les joguines i regals que els han estat prèviament sol·licitats pels nens i nenes.

Aquest any el repartiment començarà pel barri de la Parellada, per laplaça del Pòsit i per les urbanitzacions de Llevant i de Ponent.

Organitza: Associació d’Antics Alumnes de La Salle i Departament de Festes.