Esports

Tir olímpic

El Club de Tir Olímpic Cambrils celebra la tradicional Tirada del Pernil

Per Joan Carreras

Imatge de la tirada celebrada el passat dimecres
Imatge de la tirada celebrada el passat dimecres | Cedida
Dins del programa de les festes nadalenques, el passat 26 de desembre –festivitat de Sant Esteve– es va celebrar com ja és tradicional, la popular competició de tir del pernil. La jornada va començar a les 9 hores del matí amb un esmorzar popular per a tots els socis de l'entitat i familiars. Es va servir un aperitiu, pa amb tomaca i pernil i begudes per a tots els assistents. Enguany, la participació va ser de 28 tiradors i els seus familiars.
 
Els premis van constar d'un pernil per al millor 10 aconseguit en la modalitat de Cal. 22 Estàndard. Un pernil també per al millor 10 del Gros Calibre. Un pernil també per al millor 10 aconseguit en la modalitat d’Armes Històriques (avantcàrrega). Un pernil per al millor 10 aconseguit en la modalitat de pneumàtica d'aire comprimit. Els premis no són acumulable. Al final, la resta de competidors de tir que van participar i no van aconseguir premi van entrar en el sorteig de 20 premis de consolació i un altre pernil. Cada competidor pot tirar a les 4 modalitats. Cal ressaltar que aquesta competició és molt popular i depèn de la sort, com la loteria. Es premia el millor 10 de cada diana dins de la modalitat, tenint en compte que si es fa el deu primer ja no es pot seguir competint en la mateixa diana, ja que el segon 10 donaria lloc a l’anul·lació de tota la tirada i puntuaria el pitjor 10. És curiós veure que un tirador molt bo pot ser que només dispari un tret i resulti ser un deu mal centrat i d’aquesta manera s’ha de retirar d’aquesta modalitat sense poder aconseguir el màxim premi, mentre que un tirador que normalment no és massa bo pot aconseguir entrar el millor 10 centrat en aquesta modalitat portant-se el premi. En totes les modalitats es pot tirar un màxim de 20 trets a excepció de les Armes Històriques que és de 13.
 
Els vencedors dels premis cada un van ser: José Luis Zabay en la modalitat de pneumàtica (Aire comprimit); Josep Aragonès en la modalitat d’Armes Històriques (avantcàrrega); Cesc Ferrando en la modalitat de Gros Calibre; Lluís Llorens en la modalitat de Cal. 22 (Estàndard); Jonathan Muñoz en el sorteig del 5è Pernil. Es van donar els 15 premis restants al final de la competició. Un any més va ser un veritable èxit.

Comenta aquest article