Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Motociclisme

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant acollirà l'Eutichesbook 2019 els dies 12 i 13 d'abril

Per Redacció

Imatge de la prova d'enguany
Imatge de la prova d'enguany | Cedida
Per als dies 12 i 13 d’abril, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Club Esportiu Eutiches organitzaran conjuntament l’EUTICHESBOOK 2019, un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres interiors obertes al trànsit que travessen les Muntanyes de la Costa Daurada, els Ports, el Priorat i les Muntanyes de Prades. Aquesta serà la segona vegada que el municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà el centre neuràlgic d’aquesta prova, que l’any passat es va celebrar per primera vegada a la demarcació de Tarragona. El lema de l’esdeveniment serà, novament, “De 0 a 1.000 en 600 quilòmetres”, en referència a la sortida prevista des del nivell 0 de la costa, just a l’Hospitalet de l’Infant; i als 1.000 m aproximats d’altura d’Els Ports i les Muntanyes de Prades.
 
Les persones aficionades al motociclisme s’hi poden apuntar ja, a través de la pàgina web www.eutichesbook.com, en què s’ofereixen 500 places. A hores d’ara ja n’hi ha unes 400 apuntades. Totes les persones que s’hi inscriguin acceptaran el repte personal de completar, en un temps de 12 a 14 hores, un itinerari “sorpresa”, que se’ls donarà a conèixer el 12 d’abril, en el moment del briefing.  El quilometratge pot variar entre els 600 i els 700 km, per carreteres, ports de muntanya i camins “asfaltats” de muntanya de gran bellesa paisatgística i poc trànsit, on fàcilment poden acumular-se més de 5.000 revolts. Com a única ajuda, tindran un llibre de ruta, el roadbook, en què s’indicaran els controls de pas obligatoris per on hauran de passar per segellar el carnet de ruta.
 
“L’encant de la prova, precisament, és saber navegar amb el roadbook, seguint les indicacions del rotllo de paper, sense utilitzar GPS ni cap tecnologia”, insisteix el president del Club Esportiu Eutiches, Artur Aragonès. Aquesta és la filosofia de l’EUTICHESBOOK, organitzada sota el paraigua de la ruta de referència d’aquest tipus que s’organitza des de fa set anys a Viella, la Rodibook : «apropar la navegació que s’utilitza en els grans raids, com el Dakar, a les nostres carreteres i motos», segons s’explica al web de la prova. 
 
Com aquest 2018, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà la seu de l’esdeveniment, on el divendres 12 d’abril de 2019 es duran a terme totes les accions d’inscripció, les verificacions, els controls, l’acte oficial de benvinguda als participants… I el dissabte 13 d’abril serà el punt de sortida i d’arribada dels motoristes.
 
L’interès de l’Ajuntament per “promoure esdeveniments esportius que serveixin per donar a conèixer el municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i potenciar l’accés a la pràctica de l’esport i de l’activitat física de qualitat en l’àmbit municipal”, de fet, és el que ha dut a l’Àrea d’Esports a col·laborar novament amb el Club Esportiu Eutiches per organitzar aquesta prova motociclista”, ha argumentat la regidora d’Esports, Cristina Borràs.
 
Més informació sobre aquest esdeveniment motociclista a: www.eutichesbook.com

Comenta aquest article